Gazete Vatan Logo

Türkiye kara teslim oldu

Günlerdir beklenen kar yağışı ve soğuk yurdun bir çok kentinde hayatı olumsuz etkiliyor. Doğu Anadolu’da bir çok köy yolu kapandı

Kötü hava koşulları yüzünden Diyarbakır’a uçaklar inemedi. Adıyaman’a ise uçak seferleri iptal edildi.

Ankara’da özürlüler izinli

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle kamu görevlisi özürlülerin 3 gün izinli sayılacağını açıkladı. Başkentte sürücülerin de akşam saatlerinde dikkatli olmaları istendi.

Düzce’de yoğun sis ve kar

Düzce’de yoğun sis ve kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı’nda ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sakaryada ise etkili kar yağışı nedeniyle 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sınırda soğuk ve kar var

Kırklareli’ne bağlı Dereköy sınır kapısında kar kalınlığı 8 santime ulaştı. Meteoroloji, hava sıcaklığının eksi 1 dereceye düştüğünü ve kar yağışının bugün de süreceğini bildirdi.

Çanakkale’de poyraza dikkat

Kuzey Ege’de şiddetli poyraz nedeniyle Gökçeada-Kabatepe araba vapuru seferleri durduruldu. Kentte su taşkınları oldu. Hızı saatte 100 kilometreyi bulan poyraz çatıları uçurdu.

Uşak’ta 15 cm. kar var

Uşak’ta dün sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Ankara-İzmir yolunda trafiğin güçlükle sağlandığı bildirildi. 30 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yozgat’ın köylerle bağı koptu

Kar kalınlığının yaklaşık 30 santimi bulduğu Yozgat’ta 225 köy yolunun ulaşıma kapandı. Kara yollarında ulaşım ise kontrollü sağlanıyor. Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya’da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 180 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Erzurum’da ısı -18 derece

Doğu Anadolu’da kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars’ta 138, Erzurum’da 119 ve Bingöl’de 8 köyle ulaşım sağlanamıyor. En düşük hava sıcaklıkları ise Erzurum’da -18, Erzincan’da -9, Kars’ta -15, Ağrı’da -11, Iğdır’da -8 ve Ardahan’da -15 derece oldu

Haberin Devamı