Gazete Vatan Logo

Türkiye gergin bir gece geçirdi!

Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Adana Şube Binasına giden örgüt yandaşları burayı da taşlayarak camlarını kırdı

Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 milletvekili adayının başvurusunu veto etmesini protesto amacıyla toplanan bir grup, Kıbrıs Caddesi ile Obalar Caddesi’nin kesiştiği kavşakta lastik yakarak terör örgütü lehine slogan attı.

Bu sırada örgüt yandaşları çevrede bulunan esnafın dükkanlarını kapatmasını istedi. Gerginlik yaşanmaması için esnaf dükkanlarını kapatırken grup bir süre slogan attıktan sonra, belediyenin ekmek büfesi ve çevrede bulunan iş yerlerini tahrip etmeye başladı.

Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Adana Şube Binasına giden örgüt yandaşları burayı da taşlayarak camlarını kırdı. Olaylar üzerine dernek üyeleri ise ellerine aldıkları sopalarla caddeye indi. Yaklaşık 100 kişilik her iki grupta taşlı sopalı birbirine girerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi, panzer ve ambulanslar sevk edildi. Çıkan arbedede 2 gruptan 7 kişi hafif şekilde yaralanırken, örgüt yandaşı grup kaçarak ara sokaklara dağıldı.

SOPALI NÖBET

Yaşanan olayların ardından bölgeye ulaşan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, Mustazaf-Der üyesi yaklaşık 100 kişi ellerinde sopalar ile dernek binası önünde toplandı. Mustazaf-Der Adana yetkilisi Selahattin Yenay, binanın penceresine çıkarak gruba tahriklere kapılmamalarını söyledi.

Yenay, "Bu bize taş atanların çoğu gerçekten saftırlar. Kendileri farkında değiller. Her taş atana karşı biz saldırganmış gibi davranamayız. Mutlaka tahrikçilerin kaynağının başına dikkat etmeliyiz. Soğuk kanlılıkla aklı selimlikle hareket etmeliyiz. Merhametli şefkatli olmaya davet ediyoruz. Olayın daha büyümemesi için, zamanında tedbir alınırsa daha iyi olur. Gerek İsrail gerek Amerika Allah’ın laneti onlara olsun. Gerçekten burada adamları vardır, ajanları vardır, Libya’dan tutun Yemen’den Bahrey’den her taraftan. Dikkatli olalım kendimizi kaptırmayalım aklı selim davranalım. Bu tahrikçilerin kullandığı insanlara da buradan seslenmek istiyorum. Saldırı yapacağınız zaman ne amacınız var bir düşünün" diye konuştu. Yenay’ın konuşması sürekli tekbir sesleriyle kesilirken, grup dernek binası önünde nöbet tutmaya başladı.

Öte yandan Denizli, Şakirpaşa, Barbaros ve Dağlıoğlu Mahallelerinde terör örgütü yandaşları izinsiz gösteriler yaptı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞI BİNASINA SİLAHLI SALDIRI

BEYLİKDÜZÜ AK Parti İlçe Başkanlığı, henüz kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli ve ardından silahlı saldırıya uğradı. Binadaki görevli polisin karşılık vermesi ile saldırganlar kaçtı.

Yakuplu 67. Sokak Numara 12’de bulunan AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı binasına, saat 23.00 sıralarında gelen maskeli 3 kişi, binanın girişine molotofkokteyli attı. Atılan molotofkokteyli yanmayınca bu kez binaya ateş açıldı. Bu sırada binanın güvenliğini sağlayan polis memuru saldırganlara tabancasıyla karşılık verdi. Bunun üzerine saldırganlar kendilerini bekleyen Tofaş marka bir otomobile binerek kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binanın camları kırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptıktan sonra saldırganların kimliklerini belirleyebilmek için binanın güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

İETT OTOBÜSÜNÜ TAŞLADILAR

Öte yandan, YSK’nın kararı ile bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarının iptal edilmesini protesto etmek isteyen maskeli bir grup, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde Beyazıt-Yunus Emre Mahallesi seferini yapan İETT otobüsünü durdurdu. Yolcuları indiren eylemciler, otobüsü taşladı. Sürücü, canını kurtarmak için otobüsü çalıştırıp hızla hareket ederek Gazi Polis Merkezi Amirliği’ne sığındı. Bölgeye çok sayıda ekip kaydırılarak, saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı