Gazete Vatan Logo

Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa genelinde hafta sonuna kadar yağış var ve sıcaklıklar düşüyor. İllerimizdeki sıcaklık değerleri ve son dakika meteoroloji uyarıları haberimizde.

Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Muğla ve Malatya çevreleri ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli(51-75 mm) ve yer yer şiddetli(76-100 mm), gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Ege Kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ile Batı Karadeniz kıyıları'nda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ'E SEL UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'de devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak güney ve doğu kesimleri başta olmak üzere Adana çevreleri, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde (Erzin, Dörtyol, İskenderun, Belen) kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi'nde hava durumunun çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çorlu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Bursa'da 18 derece, Çanakkale ve Kırklareli'de 21 derece, İstanbul'da ise 22 derece olması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege Kıyıları'nda kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Afyonkarahisar'da 20 derece, İzmir'de 25 derece, Manisa'da 26 derece, Muğla'da ise 27 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Akdeniz'de hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Adana'da 31 derece, Antalya'da 26 derece, Hatay'da 29 derece, Mersin'de ise 30 derece olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava durumunun parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Ankara'da 23 derece, Çankırı'da 24 derece, Eskişehir'de 18 derece, Konya'da 19 derece olması bekleniyor.

Batı Karadeniz'de hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesiminde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Batı Karadeniz'de bugünün hava sıcaklıklarının; Bartın'da 23 derece, Bolu'da 17 derece, Düzce'de 18 derece, Sinop'ta ise 25 derece olması bekleniyor. Öte yandan Orta ve Doğu Karadeniz Bölümlerinde hava durumunun ise parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Ordu'nun doğusu, Giresun ve Trabzon çevreleri ile Rize'nin batı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugünün hava sıcaklıklarının ise Amasya'da 28 derece, Bayburt'ta 24 derece, Samsun ve Trabzon'da ise 25 derece olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu'da hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Malatya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Erzurum'da 22 derece, Iğdır'da 28 derece, Kars'ta 23 derece, Malatya'da 27 derece olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da hava durumunun parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklıklarının; Diyarbakır ve Siirt'te 30 derece, Gaziantep'te 27 derece, Şanlıurfa'da ise 29 derece olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TILAYINIZ!