Gazete Vatan Logo

Türkiye’deki Azerbaycanlı iş adamlarından yatırım toplantısı

Türkiye’de milyarlarca dolarlık yatarım yapan Türkiye’deki Azerbaycanlı iş adamları yeni yatırım planları için İstanbul’da toplantı yaptı.

Türkiye’deki Azerbaycanlı iş adamlarından yatırım toplantısı

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycanlı iş adamlarını ticari ve ekonomik işbirliklerini geliştirmek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve yeni yatırımları teşvik etmek amacıyla bir çatı altında topluyor. İş adamı Mehdi Nağıyev’in başkanlığını yaptığı TAİB'e Türkiye'nin en önemli yabancı yatırımcısı konumunda olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) destek veriyor.

Yatırım toplantısı

Azerbaycan ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunarak Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüsünün temel taşlarından biri olmak amacıyla faaliyetlerine devam eden TAİB, Türkiye ve Azerbaycan arasında ilişkileri daha ileri götürmek için çalışmalar yürütüyor. Aralarında SCR Gayrimenkul Genel Müdürü Tural Mammadov’un da bulunduğu iş adamlarının katılımı ile İstanbul’da yapılan toplantıda Türkiye’deki mevcut yatırımlar ve gelecek dönemde yapılması planlanan yatırımlar konuşuldu.