Gazete Vatan Logo

Türkiye’de sofra kurup yatırıma devam edecek

İngiliz Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, dünyanın en büyük yiyecek, içecek, servis ve organizasyon kuruluşu olan Compass Group’un global anlamda 50 ayrı ülkede faaliyet gösterdiğini, şirketin, 55 bin farklı lokasyonda, yıllık 22.6 milyar pound cirosuyla ve 550 binin üzerinde çalışan personeliyle dünyanın 6’ncı büyük işvereni olduğunu söyledi.

Türkiye’de sofra kurup yatırıma devam edecek

En yüksek cirolardan birisini Türkiye’de yaptıklarını belirten Kartal, “Şirketin Türkiye’ye bakışı mükemmel. Üst düzey yöneticilerimiz Türkiye’yi çok seviyor ve burada yatırımları sürdüreceğini belirtiyor. Türkiye, şu anda faaliyet gösterdiğimiz ülkeler arasında 9’uncu sırada ve biz bunu 5’inci sıraya yükseltmek istiyoruz” dedi.

1.3 milyon kişiye hizmet

Türkiye’de 1992’den beri toplu yemek sektöründe hizmet gösterdiklerini aktaran Kartal, iş ve alışveriş merkezleri, fabrikalar, eğitim kurumları ve sağlık kurumlarına toplu yemek hizmeti verdiklerini ifade etti. Kartal, Türkiye’de günde 1.3 milyon kişiye yemek hizmeti sağladıkları, 25 bin kişiyi doğrudan istihdam ettiklerini anlattı.

Türkiye’den vazgeçmeyeceğiz

Nihat Kartal, ISO 500 şirketleri arasında Türkiye’nin en büyük 2’nci işvereni olduklarını belirterek, şu anda istihdam ettikleri kişi sayısı olan 25 bini de artırmayı hedeflediklerini söyledi. Kartal, yılın ilk yarısında cirosal anlamda 2018’in aynı dönemine göre yüzde 24.9 büyüdüklerini belirterek, Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu ve grubun yöneticilerinin burada faaliyet gösterdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kartal, Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerle anlaşma yaparak daha tarladayken ürünlerini alma garantisi verdiklerini kaydetti. Kartal, toplu yemek pazarının Türkiye’de büyümeye devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti: “Türkiye için 2019’un bu yıldan daha iyi olacağını düşünüyorum. Kâr marjları açısından çok düşük olsa da Türkiye şirket için vazgeçilmez bir ülke.”

Haberin Devamı