Gazete Vatan Logo

Türkiye'de 6 yılda başka cinayet de işlemiştir!

Türkiye'de 6 yılda başka cinayet de işlemiştir!

Yıllar önce Kenan Öner’in Fransa’dan Türkiye’ye kaçışını araştıran Sevinç Yavuz, "Türkiye’de 6 yılda başka cinayet işlemiş olabilir."

Türkiye’de ilk yerli seri cinayet kitabı ‘Koli’nin yazarı Sevinç Yavuz, anne ve babasını öldüren Kenan Öner’i VATAN’a anlattı.

Ailesi inanmadı ama...

NTV’de 2004 yılında “İpucu” programının yapımcılığını yaparken Kenan Öner’in ailesi ile tanıştığını belirten Sevinç Yavuz,”O dönemde Fransa’daki cinayetten mahkum olmuştu. İlginç bir cinayet dosyası vardı. Dosyasını okuduğumda cinayeti tasarlayarak işlendiğini fark ettik. Anne baba oğullarının suçluluğuna inanmıyorlardı. Oğullarının iftiraya uğradığını düşünüyorlardı. Kenan Fransa’daki arkadaşını öldürdükten sonra arabasını almıştı. Cinayeti işlerken arkadaşını vurmuş. Ardından telle boğmuş. Sonra da yakmıştı. 1986 yılında yaşanan bu cinayette DNA alınamadı. Ancak Fransa polisi diş örneklerinden bölgedeki dişçileri gezerek cinayeti çözdü. Kenan ise o sırada Türkiye’deydi. Çok ince bir cinayetti. Tasarlanarak işlenmişti. Kenan zeki, eğitimli, titiz bir adam. Türkiye’ye geldikten sonrada onun katil olacağına inanmayan ailesini katletmiş. Eşi de ortada yok. Muhtemelen eşini de o öldürdü. Burada şu ayrıntıya değinmek istiyorum. Kenan’ın Türkiye’de yaşadığı dönemde 6 yıllık bir boşluğu var. O sürede başka cinayet de işlemiş olabilir. Bunun araştırılması gerek. Ailesi onun katil olduğuna inanmıyordu ama oğullarının kurbanı oldu” dedi.



Çok zeki biri...

Bayrampaşa’daki evinde ne yaptı bilmiyoruz. Elektrik faturalarını ödemeyen, karanlıkta kalan bir profil var karşımızda. Olayı size şöyle anlatayım. Bir örümcek düşünün. Bu tipler zannedilenin aksine serseri bir mayın gibi ortalıkta dolaşmazlar. Ağlarına takılan kurbanları aile bireyleri yada yakınları olabilir. Bugün Kenan Öner’in profilini gazetede okuduğumda şunu düşündüm. Karanlıkta terasta kalıyor. Yüksek duvarlar örmüş. Kendisini koruyan zeki biri karşımızda.

Haberin Devamı