Gazete Vatan Logo

Türk’ün lüks merakı sonunda Swarovski taşlı buzdolabı da getirtti

Gorenje’nin 3500 adet Swarovski taşla süslediği 2 metrelik buzdolabı 5880 YTL fiyatla Türkiye pazarına sunuldu

SlovenyalI beyaz eşya ve ankastre üreticisi Gorenje, 3500 adet Swarovski taşıyla donattığı 5 bin 880 YTL’lik buzdolabını showroom’larında satışa sundu, bayiler de ürün için sıraya girdi. Üründen 10 bayiye gönderildi, gelen olumlu tepkiler üzerine rakamın artırılacağı belirtildi. Anne-babaların aldığı beyaz eşyayı kullanmak istemeyen Türk gençlerin Gorenje ürünlerine meraklı olduğu vurgulanırken, geçen hafta içinde Türkiye’ye gelen buzdolabına ilginin yüksek olduğu ifade edildi.

Bu yılın ilkbahar aylarında Türkiye pazarına fiyatı 324 YTL’den başlayan ve 5 bin 380 YTL’ye kadar çıkan çamaşır-bulaşık makinesi, davlumbaz, fırın, şarap dolabı gibi mutfakta ihtiyaç duyulabilecek tüm ürünleri sunan Gorenje, Swarovski taşlarla süslenen yeni buzdolabını da satışa çıkardı. Bu hafta Harbiye ve Kalamış’taki showroom’larda satışa çıkan 5 bin 880 YTL’lik Gorenje Swarovski, dokunmatik kontrol paneli sayesinde ürünle ilgili tüm ayarlamaları yapmanızı sağlarken, aynı zamanda yemek tarifleri kitabı, sesli hatırlatma, radyo çalma, sesli kayıt gibi özelliklere de sahip.

Gençler beğeniyor
Türkiye pazarına kendi şirketini kurarak giren Gorenje, bu yıl sonuna kadar 1.2 milyon euroluk yatırım planlıyor. 2008 yılında bayi sayısını 50’ye yükseltmeyi hedefleyen markanın yatırım rakamı da 2 milyon euroya çıkacak.

Gorenje İstanbul Müdürü Samo Ivancic, 5 yıl içinde Türkiye beyaz eşya pazarında yüzde 2.5 pazar payı hedeflediklerini belirtirken, en çok güvendikleri noktanın, ’Türkiye’deki genç nüfusun yüksekliği’ olduğunu açıkladı.

Türkiye’de genç jenerasyonunun anneleri-babaları gibi beyaz eşya seçimi yapmadığını vurgulayan Ivancic, “Türkiye’de genç bir nesil var ve annelerinin kullandığı beyaz eşyaları kullanmak istemiyor. Evlerinin, tarzlarının bir parçasını yansıtmasını istiyor. Şık ve çekici tasarımlarla hayatı kolaylaştıran teknolojik özellikleri bir arada bulabilmek istiyor. Gorenje, işte bu genç nesile hitap ediyor” diye konuştu.

Beyaz eşya ve ankastre ürünlerini ’bir çanta, ayakkabı ya da mobilya’ gibi tasarımın ön plana çıktığı bir hale getiren Gorenje, Avrupa’nın 7’nci büyük beyaz eşya üreticisi. Gorenje, 57 yıl önce Slovenya’da küçük bir kasabada kurulmuş ve başta tarım ile inşaata yönelik makineler üretmiş. Marka günümüzde 70’den fazla ülkeye ürün satıyor.

Haberin Devamı