Gazete Vatan Logo

Türk rehinelere karşılık 100 IŞİD’çi

Türk rehinelere  karşılık 100 IŞİD’çi

Mısır’da yayınlanan Alyoum Alsakhen gazetesi, Türkiyenin Musul Konsolosluğu çalışanlarının serbest bırakılması karşılığında, aralarında örgütün ikinci ismi olarak anılan Hacı Bekir’in eşinin de bulunduğu 100 IŞİD üyesinin serbest bırakıldığını ileri sürdü.

Gazetenin internet sitesinde yayınlanan haberde, Türk konsolosluk çalışanlarını alıkoyan gruptan bir IŞİD militanı, Ankara’yla sosyal medya üzerinden irtibat kurduklarını iddia etti. Haberde, Türk yetkililerin Katar’ın arabuluculuğunda IŞİD militanları ile Ankara’da görüşme yaptıkları, görüşmede Türkiye hapishanelerinde tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılmasının görüşüldüğü öne sürüldü. Haberde, Suriye’de Nusra Cephesi bünyesindeki Liva El Tevhid elemanlarınca gözaltına alınarak silah yardımı karşılığı Türkiye’ye teslim edilen, aralarında örgütün ikinci adamı olan ve Nusra Cephesi militanlarınca öldürülen Hacı Bekir’in eşinin de da bulunduğu 100 IŞİD militanının istendiği iddia edildi.

Konsolosluk görevlilerinin bırakılmalarına karşın Türkiye’nin istenilen IŞİD üyelerini serbest bıraktığı ve Suriye üzerinden militanlara silah gönderdiği de öne sürüldü. Haberde taraflar arasındaki müzakere sürecinin uzamasında, Türk yetkililerin Hacı Bekir’in eşini daha uzun süre sorgulamak istemesinin etkili olduğu yorumu yapıldı.

Haberin Devamı