Gazete Vatan Logo

Türk otomotiv şirketleri Çin’e çıkarma yapacak

Şirketler, hem Çin pazarını incelemek hem de distribütörlük görüşmeleri için bu hafta kapılarını açacak Auto Shanghai 2007’ye katılacak

Otomotiv şirketleri, 22-28 Nisan tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek Auto Shanghai 2007 fuarına çıkarma yapacak. Aralarında Bayraktar, Mermerler ve Anadolu Grubu’nun bulunduğu birçok şirket Çinli araçların distribütörlüğünü alabilmek için Şangay’a gidiyor. 113 ülkeden yaklaşık 500 bin kişinin katılması beklenen dev organizasyonda, binek ve ticari araçlar, yan sanayi ekipmanları sergilenecek. Türkiye’den gidecek yetkililer hem Çin otomotiv sektörünü yakından inceleme fırsatı bulacak hem de Chery, Landwind, Great Wall, Geely ve Roewe gibi markaların Türkiye distribütörlüğünü almak için görüşmelerde bulunacak. Henüz standartları karşılamadığı için Türkiye’ye giremeyen ucuz Çinli araçların yılsonuna doğru ithalat iznini alacağı kulislerde konuşuluyor.

Türk ‘alın teriyle’ 40 bin Transit üretecek
Türk mühendislerin katkılarıyla Çin’de üretilmeye başlanacak ’yılın ticari aracı’ Ford Transit, Auto Shanghai 2007’de sergilenecek. Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak, halihazırda 5 Türk mühendisin Çin’de çalıştığını belirterek, “Çalışmalar iyi gidiyor. Çinliler’e Transit’in altyapısını ve nasıl üretileceğini gösteriyoruz. Araçtan ilk etapta 10-15 bin adet, daha sonra 40 bin adet üretilecek. Transit ilk kez bu Çin’deki dev fuarda sergilenecek” diye konuştu.

Astra Sedan’ın dünya test sürüşü Antalya’da
Otomotİv şirketleri artık piyasaya sürülecek modellerinin dünya test sürüşleri ve tanıtımlarını Türkiye’de gerçekleştiriyor. Opel, Polonya’da üretilerek Batı ve Doğu Avrupa ülkelerine ihraç edeceği yeni aracı Astra Sedan’ın deneme sürüşlerini Antalya’da düzenleyecek. Rusya’dan Yunanistan’a 500 uluslararası gazeteci ile 500’den fazla Opel bayisinin katılacağı organizasyon Eylül’de yapılacak. General Motors Türkiye, bu önemli organizasyon için şimdiden çalışmaya başladı. Bölgedeki alternatif yol güzergahı ve oteller konusunda inceleme yapan şirketin, önümüzdeki günlerde testin kesin yerini açıklaması bekleniyor.

Dakar’ın kralı Pajero yenilendi, satışa sunuldu
Dakar Rallisi’ni 12 kez kazanan Pajero, yeni yüzüyle Türk tüketicilerin karşısına çıktı. Aracın en önemli özelliği hiç kuşkusuz her zaman olduğu gibi arazi yetenekleri. Super Select 4 çeker sistemine sahip araç, 70 cm derinlikteki sudan geçebiliyor. Yeni Pajero, off-road performansının yanı sıra yüksek donanım özellikleri de sunuyor. ’Rockford Acoustic Design’ tarafından Pajero için özel tasarlanan 860 W güç çıkışlı müzik sistemi bunların başında. Araç; 170 beygir güç ve 373 Nm tork üreten 3.2 L dizel motora sahip. Yeni Pajero 73 bin 500 euro+2 bin 704 YTL fiyatla satılıyor.

Ayda 381 YTL taksitle Skoda Fabia fırsatı
Skoda’nın satış kampanyası, gördüğü ilgi üzerine uzatıldı. Kampanyada, Nisan ayı sonuna kadar zam yapılmayacak. Şirket kredi kampanyası ve çok seçenekli vadelerin yanı sıra, peşin ödemelerde de özel koşullar uyguluyor. Peşin alımlarda; Fabia 21 bin 421 YTL, Roomster 24 bin 921 YTL, Octavia Tour 27 bin 736 YTL, Octavia 29 bin 990 YTL, Superb 52 bin 984 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 381 YTL’lik ödeme planı ise Fabia 1.2 HB Classic’te, 13 bin 953 YTL’lik kredi ve 44 ay vadeli ara ödemeli plan için geçerli.

Avrupa’nın en başarılı TIR sürücüsü seçiliyor
AĞIr ticari araç kullanıcılarının yol güvenliği konusundaki bilinç düzeyini artırma amacını taşıyan “Genç Avrupalı TIR Sürücüsü” (GATS 2007) yarışması başlıyor. Scania tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye de dahil olmak üzere 24 ülkeden sürücüler katılacak ve birinci olan R Serisi Scania çekici kazanacak. Başvurular 6 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında http://yetd.scania.com/TR/ internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Hyundai otomobillere 4 ay ücretsiz check-up
Hyundai’nin yeni kampanyası dahilinde 4 ay boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan büyük alışveriş merkezlerinde tüm Hyundai araçlarına ücretsiz check-up hizmeti sunmaya başladı. Bu hizmet İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana ve Mersin’deki büyük alışveriş merkezlerinde en çok yoğunluğun yaşandığı hafta sonlarında sunulacak. Üst üste iki hafta sonu verilecek olan hizmet, İstanbul’daki Carrefour’larda ve diğer illerdeki hem Carrefour hem de alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Eskisini getirene 5 bin YTL indirimli Vitara
SuzukI 30 Nisan’a kadar yetkili satıcılarına getirilen tüm otomobilleri gerçek fiyatına alıyor ve yerine 5 bin YTL indirimle Grand Vitara sunuyor. Suzuki yetkili satıcıları, kampanya süresince takassız alımlarda da tüketiciye aynı indirim olanağını sağlayacak. Yeni fırsatları tüketicilerin beklentileri doğrultusunda hazırladıklarını belirten Suzuki Türkiye Genel Müdürü Edmondo Morigi, “Başlattığımız yeni kampanyanın yoğun ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi.

Bluetooth araç kiti Parrot “okullu” oldu
Parrot Bluetooth araç kitlerini Türkiye pazarına sunan Mobicom, Doğuş Otomotiv ile işbirliği yaparak, servis şoförleri için yeni uygulama başlattı. Bu işbirliği kapsamında, yeni VW Crafter Volt’un okul aracı modelinde Parrot CK3100 Bluetooth araç kiti standart olarak yer almaya başladı. Bu sayede şoförler cep telefonu görüşmelerini güvenli bir şekilde yaparken, velilerin çocuklarıyla iletişim kurmalarına da olanak tanınıyor.

Renault’dan özel seri Megane: Extreme
Renault Megane ürün gamına dinamizmin vurgulandığı yeni bir özel seri eklendi: Extreme. Otomobilde; Authentique versiyonunda standart olarak sunulan tüm ekipmanlara ek olarak, 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar, ön sis farları, gövde rengi yan çıtalar ve koruma bantları, 1/3-2/3 oranında yatan arka koltuklar bulunuyor. Özel koltuk döşemesi, torpido gözünde özel dekorlar iç mekanda Megane Sedan Extreme’e özel yenilikler arasında. Araçta, 1.6 110 bg benzinli ve 1.5 dCi 80 bg dizel motorlar var.

Haberin Devamı