Gazete Vatan Logo
Magazin Türk Müziği'nin acı kaybı

Türk Müziği'nin acı kaybı

Başta ’Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine’ olmak üzere çok sayıda Sanat Müziği eserine imza atan Semahat Özdenses vefat etti

Türk Sanat Müziği, Avni Anıl’ın ardından bir başka efsane bestecisini daha yitirdi. 3 yıldır Maltepe’deki özel bir huzurevinde kalan Semahat Özdenses (95) göğüs kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi’nde dün sabah hayatını kaybetti. Türk Sanat Müziği’ne hem sesi hem de besteleriyle hayat veren Özdenses bugün Maltepe Merkez Cami’inde kılınacak ikindi namazının ardından Kurtköy Şıhlı Mezarlığı’na defnedilecek.

Semahat Özdenses, 1913’te Üsküdar’da doğdu. Lemi Atlı, Refik Fersan, Fahire Fersan gibi usta sanatçılardan ders alan Özdenses, Üsküdar Kız Sanat Okulu’ndaki öğretimini müzik aşkından dolayı yarıda bıraktı. 1939’da Yüzbaşı Faruk Ergökmen ile evlendi, 1959’da boşandı. Uzun yıllar Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Özdenses’in ilk plağı “Beklerim Her Gün” 1941’de yayınlandı. 1938’de davet edildiği Ankara Radyosu’na müzik eğitimi ve canlı yayınlarla emekli oluncaya kadar devam etti.