Gazete Vatan Logo

Türk GSM operatörü devler liginde

Dünyada ‘10 yılın şirketleri’ arasına Turkcell de girdi

Son 4 yıldır üst üste “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketi” seçilen Turkcell, 2000-2010 yılları arasındaki performansıyla 175 yıllık iş dünyası haberciliği ve araştırmacılık tecrübesiyle tanınan World Finance Magazine tarafından belirlenen “10 Yılın Şirketleri ” arasında yer aldı. Türkiye ’den Turkcell ile birlikte ABD’den Apple, Finlandiya’dan Nokia, Almanya’dan Deutsche Bank gibi dünya devlerine verilen ödüllerde performans, itibar ve müşteri hizmetlerinde mükemmeliyet gibi kriterler belirleyici oldu.

Apple ve Nokia da listede

Bu sene ilk defa verilen ve 52 ülkede yapılan detaylı araştırmalar sonrasında belirlenen ‘10 Yılın Şirketi Ödülleri’nde (Company of the Decade Awards), performans, itibar ve müşteri hizmetlerinde mükemmeliyet gibi kriterler belirleyici olurken Türkiye’den Turkcell’in seçildiği ‘10 Yılın Şirketleri‘ arasında ABD’den Apple, Finlandiya’dan Nokia, Almanya’dan Deutsche Bank, Rusya’dan Gasprom gibi küresel devler yer aldı.

Sürekli güçlenen Türkiye’nin gelişen ekonomisinin yıldızı olmak ve Türkiye’yi teknolojide ve altyapıda dünyanın ilerisine taşımak için çok çalıştıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şunları söyledi:

“Türkiye’den, Anadolu’nun bağrından çıkmış bir şirket olarak Turkcell ’in küresel düzeyde önemli başarılara imza atması bize gurur veriyor. Bugün 9 ülkede 242 milyonluk bir nüfusa hizmet götürüyoruz. 10 yıldır New York Borsası ’na koteyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük ekonomik krizlere rağmen vizyonumuz doğrultusunda büyük yatırımlarlar yaparak, ülkemize dünyanın en iyi altyapılarından birini kazandırdık. ‘10 Yılın Şirketi’ olarak seçilmemiz, Türkiye’nin Turkcell’i olarak çabalarımızın ve başarılarımızın küresel düzeyde kabul gördüğünün göstergesidir.”

Merinos IKEA’ya girecek rezidans da yapacak

MERİNOS markasıyla makine halısı üretimi gerçekleştiren Erdemoğlu Holding Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, satışlarının artık dünya genelindeki market zincirinde yaygınlaştığına dikkat çekerek, “ABD’deki distribütörümüz, Wal-Mart’a girmeyi başardı. Rostov’daki fabrikamız Rusya’daki IKEA ile çalışıyor. Bütün dünyadaki IKEA mağazalarına da mal satmak üzere çalışmalarımız son aşamaya geldi” dedi. Makine halısı, duvardan duvara halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe bu yıl 1 milyar dolar ciro hedeflediklerini aktaran Erdemoğlu, gayrimenkul sektörüne gireceklerini de vurgulayarak, “İstanbul Küçükçekmece’deki arazimizde bir Merinos rezidans projemiz var” diye konuştu.

Hilton, Garden Inn’le havalimanına geldi

HILTON Worldwide ‘Garden Inn’ markasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’na da komşu bir otel yapıyor. Anlaşması imzalanan ve Atatürk Havalimanı’na 4 km uzaklıkta planlanan otel, Hilton’un Türkiye’deki faaliyetteki veya yapım aşamasındaki otellerinden 30’uncusu olacak. Atatürk Bulvarı üzerinde, ana terminal binalarından karayoluyla birkaç dakikalık mesafede olan Hilton Garden Inn İstanbul Airport, rezidans ve ofis olarak planlanan kompleksin bir parçası olacak ve 227 odasının yanı sıra toplantı odaları ve etkinlik alanlarına da sahip olacak. Hilton Garden Inn İstanbul Airport, Saray Döküm ve Madeni Aksam Sanayi Turizm A.Ş. ile yapılacak bir işletme anlaşmasından sonra şirketin portföyüne katılacak. Otel, iyi bir uyku ve rahat bir konaklama arayanlar için Garden Sleep Systems yatakları ve Herman Miller tarafından yaratılan ergonomik Mirra sandalyeleriyle hizmet verecek. Otelde aynı zamanda 24 saat açık bir iş merkezi, ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı da bulunacak.

Asiana’dan Seul-Türkiye arasında hava köprüsü

GÜNEY Koreli Asiana Hava Yolları, 22 ülkedeki 85 uçuş noktasına Türkiye’yi de ekledi. Asiana, Seul’ün Incheon ve İstanbul Atatürk Havalimanları arasında haftada 3 sefer düzenleyecek. Asiana Hava Yolları Başkanı ve CEO’su Young-Doo Yoon, seferlerin Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğu pekiştirmesini, ekonomik ilişkileri daha da geliştirmesini umut ettiğini belirterek, Asya ile Avrupa’nın buluştuğu İstanbul’u doğu ve batı kültürlerinin mistik bir birleşimi olarak gördüklerini söyledi. Young-Doo Yoon, “Dünya standartlarında hizmet vererek Güney Kore ile Türkiye arasında yeni bir kanat olacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

Point Hotel Barbaros’tan ‘büyüklere’ oyun merkezi

POINT Hotel Barbaros, bir ilki gerçekleştirerek 300 kişinin aynı anda oyun oynayabileceği, bin 500 metrekarelik alana kurulu dijital oyun ve eğlence merkezi The Game’i hizmete açtı. Otel misafirlerinin dışında üyelik sisteminin geçerli olacağı The Game’de Playstation 3, Nintendo Wii, Acer Predator gibi çok sayıda video oyun oynanabilecek. 1.5 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen The Game arkadaşları ile birlikte özel parti vermek ya da belirli sayıda kişiye özel workshop düzenlemek isteyenlere de VIP odalarıyla hizmet verecek.

Haberin Devamı