Gazete Vatan Logo

Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi

Almanya’da ailesiyle yaşarken 23 yaşında arkadaşlarıyla gittiği Fransa’da Alp Dağlarında zirve yaparken kaybolan ve cenazesi 26 yıl sonra bulunan Kayserili Hasan Tarım’ın kimliği, DNA testiyle belirlendi.

Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi

Kayseri’de doğan ve ailesiyle çocuk yaştayken Almanya’ya göç eden Tarım, üniversiteyi bitirdikten sonra bir otomobil firmasında işe başladı. Firmada şeflik yapan ve dağcılık merakı olan Hasan Tarım, 6 Alman arkadaşıyla 1992 yılında Alp Dağları’na tırmandı. Zirveye tırmanmaya çalışan Tarım ve Alman uyruklu arkadaşı Alpler’de kayboldu. Arama çalışmalarına rağmen bulunamayan Hasan Tarım ve arkadaşının cesedi, geçen yıl ağustos ayında kayboldukları bölgede bulundu. Adres değişikliğinden dolayı Tarım’ın ailesine bu yıl ulaşabilen Alman yetkililer, DNA testi için anneden örnek alındı. Test sonucu ve annenin teşhis etmesiyle cesedin Hasan Tarım’a ait olduğu belirlendi. Almanya’da bir hastanenin morgunda tutulan ceset, resmi işlemlerin ardından Türkiye’ye gönderilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Babanın acısı

Baba Yusuf Tarım, oğlunun kaybolduğu gün fırtına uyarısına rağmen tırmanışa geçtiğini belirtti. Acılı baba “Yitik, çok zor bir şey. Her zaman gelecek diye bekliyorsunuz. Oradan 20, 30, 40 sene sonra çıkanlar olduğunu öğrendim. Bulunduğu için mutluyum, bulunmasa mezarı olmayacaktı” dedi.

Haberin Devamı