Gazete Vatan Logo

Türk askeri Başika’da kalacak!

Irak Meclisi’ne Ankara’dan sert cevap geldi: Irak hükümeti, Bağdat ne söylerse söylesin, DEAŞ’la mücadele için, bölgedeki demografik yapının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecek

Türk askeri Başika’da kalacak!

TOBB 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Başika kriziyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Musul yakınlarındaki Başika kampında bulunan Türk askeri varlığını işgalci olarak niteleyen ve Irak’tan çıkmasını isteyen Bağdat yönetimine Yıldırım’dan sert bir cevap geldi: “Irak hükümeti, Bağdat ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ’la mücadele için, bölgedeki demografik yapının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecek. İrapta mahalli olmayan birçok ülke orada dolaşırken, tarihi derinliği ile bölgede her zaman olmuş Türkiye hakkında böyle ileri geri laflar etmek, Irak hükümetinin haddi değildir.”

‘63 ülkeden asker var’

Musul’da 2 milyon insan yaşadığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu DEAŞ bir günde işgal etti. Bu insanlar evlerinden, yerlerinden, yurtlarından oldu. Bizim Başika’da bulunan askeri birliğimiz, uzun zamandan beri oradaki DEAŞ unsurlarının temizlenmesi için bir yandan mücadele ediyor bir yandan da o bölgenin gerçek sahiplerinin eğitilmesi için bir faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Türkiye ile 350 kilometre hududu olan ve 30-35 senedir ülkemizin başını ağrıtan PKK terör örgütünün barındığı Irak’ta, Irak merkezi yönetimi bugüne kadar hiçbir tedbir almazken ve 63 değişik ülkeden burada terörle, DEAŞ’la mücadele adı altında askeri unsurlar bulunurken, bütün bunları bir kenara bırakıp, Türkiye’nin oradaki varlığına takılması abesle iştigaldir.”