Gazete Vatan Logo

Türk aktöre başrol

Mem Ferda, İngiliz yapımı 'Pusher’ adlı filmde Hakan karakteriyle başrolde oynuyor.

İNGİLTERE sinemasının yakından tanıdığı Kıbrıslı Türk aktör Mem Ferda, İngiliz yapımı 'Pusher’ adlı filmde Hakan karakteriyle başrolde oynuyor.

İngiltere’de 12 Ağustos’ta gösterime girecek filmde başarılı aktör insan kaçakçısı ve uyuşturucu taciri "Hakan"ı canlandırıyor. Filmdeki 5 ana karakterden biri olan Ferda’nın son filmi ’Pusher’, Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dalston ve Green Lanes’de çekildi. İngiliz sinemasının aranan aktörlerinden biri haline gelen Mem Ferda, geçen yıl gösterime giren ‘The Devil’s Double’ adlı filmde de Saddam Hüseyin’in en yakın arkadaşı Kamel Hannah’ı canlandırdığı karakteriyle İngiltere ve dünyada büyük beğeni toplamıştı. Danimarka yapımı klasik kült filmin İngilizce dilindeki yeniden yapımı Pusher, 2012 yılı içinde de Amerika’da gösterime girecek.

İspanyol yönetmen Luis Prieto’nun çektiği filmde, Mem Ferda’nın yanısıra İngiliz aktör Richard Coyle, Bronson Webb ve süpermodel Agyness Deyn rol alıyor.

Son filmiyle ilgili konuşan Ferda, heyecan dozu yüksek bu filmde, tehlikeli olmasına karşın iyi kalpli biri olan ve uyuşturucu dünyasından kurtulup kendine ait iş kurma hayallerinin peşinde koşan Hakan’ı canlandırdığını söyledi.

"TÜRK OLMAM SİNEMADA AVANTAJ SAĞLADI"

Ferda, "Bu rolün hakkını vereceğimden emindim, umarım insanlar Hakan’ı benimseyecekler. Film, bir uyuşturucu satıcısının yeraltı dünyasına sınırsız, cesur ve gerçek bir yolculuğunu anlatıyor. Espriler, cesur aksiyon sahneleri, şiddet ve çarpık senaryosuyla oldukça eğlendirici bir seyir olacak" dedi. Ferda,Türk olmasının ve Türkçe konuşabilmesinin Doğu Avrupalı karakterleri oynama konusunda İngiltere sinemasında uygun bir pozisyon sağladığını belirtti.

NURİ BİLGE CEYLAN İLE ÇALIŞMAYI İSTERDİM

Sean Penn hayranı olduğunu ve onunla aynı sahneyi paylaşmayı çok istediğini söyleyen Ferda, "Aynı zamanda Denzel Washington ve Al Pacino’nun büyük bir hayranıyım. Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve Britanyalı yönetmen Danny Boyle ile çalışmak isterdim" dedi.

Listede çok sayıda film projesi olduğunu da vurgulayan Ferda, "Üçünde de başrolü oynadığım 4 sinema filmim var ki bu benim için çok heyecan verici bir durum. İki tanesi, daha önce hiç oynama fırsatı bulmadığım korku filmi türünde, bir tanesi gerilim filmi ve diğeri de bir komedi filmi. İlk korku filmim olan ‘Parallel Hell’in çekimleri Mayıs 2012’de başlıyor" diye konuştu.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün yeğeni olan Ferda, mayıs ayında gösterime girecek 'III Manors’ filminin de dahil olduğu çok sayıda film ile hayranlarının karşısına çıkacak.

Haberin Devamı