Gazete Vatan Logo

Tüm kameralar inceleniyor

İstanbul Etiler’de önceki gün meydana gelen patlama 366 adet delil laboratuarda...

İstanbul Etiler’de önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili çalışmalarını sürdüren terör polisi olay yerinde elde ettiği 366 adet delil üzerinden saldırganları bulmaya çalışıyor. Bombanın türünün plastik patlayıcı ve parça tesirli olduğu da ortaya çıktı.

Etiler’deki kanlı saldırıdan sonra olay yeri inceleme polisi bölgede adeta delil avına çıktı. Patlama yeri ve çevresi abluka altına alınarak bomba ve bisiklet parçaları dahil 366 adet delil sayılabilecek obje tek tek toplanarak kriminal polis laboratuvarına gönderildi. Polis, buralarda parmak izi, DNA örneği gibi saldırganın kimliğini ortaya çıkaracak delil arıyor. MOBESE kameralarında yapılan incelemelerde olay yerini yani Koç Köprüsü altını görebilen bir görüntüye rastlanamadı. Bunun üzerine polis başka bir yönteme başvurdu. Bir kilometrekarelik alandaki bütün güvenlik kameralarını toplayan polis, en uçtaki kameradan olay yerine en yakın kameradaki görüntülere takılan tüm kişileri tek tek inceliyor.

Yüz tarama sistemi

Bu kişilerin eldeki fotoğraf arşivinden yararlanılarak yüz tanıma sistemiyle kimlikleri belirlenmeye çalışılıyor. En dıştaki görüntüde bulunan kişilerin buna en yakın kameralardaki görüntülerde olup olmadığına bakılıyor. Böylece polis, olay anında bölgedeki kişileri tespit etmeye çalışıyor. Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmezken bombanın yapımında kullanılan malzeme ve eylem tarzı akıllara bölücü terör örgütünü getiriyor. Kriminal Polis Laboratuvarı’ndaki incelemelerde bombanın parça tesirli plastik patlayıcından yapıldığı da öğrenildi.

Haberin Devamı