Stresli günlerin keyifli okumaları…

Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Böylesi ruhumuzu yıpratan. nefes alamayacak duruma geldiğimiz zamanlar için en iyi terapi yöntemlerinden biri de okumak.. İşte önerilerim

“Doğru”yu bulmaya hazır mısınız?

Stresli günlerin keyifli okumaları…

Psikiyatrist Dr. Gülcan Özer’in kaleme aldığı “Herkes Kendi Hayatının Kahramanı“ ismi çok ümitli bir kitap, önce adı beni kendine çekti. Çünkü en büyük ümidimiz, kendimiziz sahiden. İnsan ne olursa olsun, çareyi her konuda kendinde bulmak istiyor, bunun yollarını keşfetmeye çalışıyor. Bu bile bir yaşama bağlılık göstergesi değil mi?

33 deneme var kitapta… Hayatı, anneliği, kadınlığı, çocukluğu, aşkı, evliliği; kısacası insan olmakla ilgili her şeyi, samimi, dürüst ve uzman bir dille anlatmış yazar.

Deneme türünün samimi, kısa ve çok şey anlatan güzelliğiyle vermiş bize. Hem okuyup hem düşüneceksiniz. Biraz hesap kitap yapacak, kendi kahramanlığınızı alkışlayacaksınız.

Doğru yaşamanın ne demek olduğu üzerinde biraz kafa yoracak, sonra adına o “doğru“ dediğimiz şeyin ne olduğunu bulmaya çalışacaksınız.

Haberin Devamı

İnsan ne olursa olsun, çareyi her konuda kendinde bulmak istiyor

Büyükleri çocukluğa davet ediyor

Stresli günlerin keyifli okumaları…

Bence bu bir masal kitabı…Ama yetişkinler için yazılmış. O kadar değişik, saf ve masum ki… Yazar Gözde Baytan, “Denizkızı Olmak Çok Önemlidir“ adlı kitabıyla bizi çocukluğumuza geri götürüyor. Zaten kitabın başında bunu kendisi söylüyor:

“Şimdi her şey unut.

Seni yeniden 6 yaşına davet ediyorum.”

Çocukluğa gidebilmek için sahiden de her şeyi bir an olsun unutmak gerekiyor, yoksa yetişkinliğimizin acımasız, sorumluluk almayı seven, kontrolcü tarafı bizi asla serbest bırakmıyor.

Büyükler için yazılmış bu hikaye; bir çocuk için hayat öğretileri, bir yetişkin içinse hayat muhasebesi…Yaşanan her ayrıntı, hayat hakkında bize verilmiş ipuçları. Bizim görevimizse kaç yaşında olursak olalım, yaşadıklarımızdan sonuçlar çıkarmak ve bunlardan bir şeyler öğrenmek. Biz bunun adına tecrübe diyoruz ve bunları biriktirmek bazen acı verici de olabiliyor.

Peki, bunu bir çocuğun gözüyle, yüreğiyle ve yaşanmışlıklarından yola çıkarak, bir kitapla yapmayı denersek?

Haberin Devamı

O zaman gülümsüyoruz.

Bu kitap sizi hem gülümsetecek hem de düşündürecek…Kitaba göre: “Doğrular eğri, yanlışlar doğru, gerçekler gerçektir çocukken. Bu hikaye o zamanlara bir yolculuk...İçindeki küçük çocuğun hikayesi bu.”

Yaşadıklarımızdan sonuçlar çıkaralım ve bir şeyler öğrenelim

Karanlıkta bile bir şeylerin ışıldadığını görürüz

Stresli günlerin keyifli okumaları…

Yüreğinin Götürdüğü Yere Git, kitapların şahı olmuştu bir dönem. Hayatla ilgili nefis bir felsefeyi içinde saklayan şahane bir kitaptı. Susanna Tamaro, yine yazdı. Bu sefer roman değil ama, bu sefer denemeler… Nasıl sıcak, nasıl doğal, nasıl anında içine girebileceğimiz denemeler, ancak okuduğunuzda göreceksiniz. “Düşünen Bir Yürek” aşkı, insanları, mutlulukları, hüzünleri, kavramları, dostluğu, cinayetleri, yaşadıklarımızın bizde bıraktığı izleri yazarın seçimleriyle ve kendi görüşleriyle anlattığı bir kitap…

Gözlemlerini, biriktirdiklerini, tecrübelerini önce kendisi için yazmış. Özgürce ve hiçbir sorumluluk almadan. Siz de kitabı okurken aynı serbestlik içinde olacaksınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR