Hayat üstüne söylenenler…

İnsanı keşfetmek zordur Ne söylense, ne kadar yazılıp çizilse, ne kadar çok tartışılsa boştur. Çünkü her insan tektir, her hayatın tek oluşu gibi…

İnsanın iç dünyası nasıl olur?

Hayat üstüne söylenenler…

Kendine yolculuğa karar vermekler başlar, insanın kendini tanıması… Kağan Bayraktaroğlu’nun kişisel yeteneğinin dışında genetik becerisi de var bu konuda. Annesi bir reiki uzmanı. Ondan da eğitimler alarak geliştirmiş donanımını. Kendisi aslında ruhsal konular üzerinde yurt dışında çok önemli çalışmalara imza atmış.Kendinize yapacağınız yolculuk sürecinde yazarın "Bırak Gitsin" adlı kitabını okurken kafanızda beliren bazı sorulara cevap da bulacaksınız. Yazara göre: "Bu kitap size 2,5 yaşında unuttuğunuz doğal bir yeteneğinizi hatırlatmak için yazıldı. Bu yeteneğin adı serbest bırakmak. Çünkü hayatınızda esas sorunu yaratan yaşadıklarınız değil. Yaşadıklarınızın yarattığı duygusal ve zihinsel yükleri bilinçaltında biriktirme alışkanlığınız. Eğer hayatınızda ne olursa olsun güçlü, cesaretli, dingin olmak ve amaçlarınıza ulaşmak istiyorsanız bu kitap size rehberlik edecek.”

Haberin Devamı

Hiç gitmezler sanırız…

Hayat üstüne söylenenler…

Aşık olduğunuzda aşkınızın sonsuza kadar sizinle kalacağını, sizden hiç kopmayacağını, en önemlisi kendi isteğiyle sizden asla gitmeyeceğini zannedersiniz ve fena halde yanılırsınız. Bitmek, tükenmek, değişime uğramak, her şeyin tabiatında vardır. Ama söz konusu insansa ümit etmekten asla vazgeçmezsiniz yine de… İbrahim Dalfidan, son kitabı "Ve Sen Geldin" de bu gidişler, yaşananlar ve hissedilenlerin üstüne yazdığı denemeleri bir araya getirmiş. Yazın hayatının en güzel türü olan deneme, sonucu bize bırakarak konunun içinde ilerlememizi sağladığı, fikre katılma zorunluluğundan bizi kurtardığı için nefis bir serbestlik sağlıyor bize.

Kaçış, belki de en doğrusu

Hayat üstüne söylenenler…

Bence, iddialı, cesur ve kararlı bir kadın Oya Doğan … "Boşan da Gel"i okuduğumda da şimdi raflarda yerini alan "Hadi Ben Kaçtım"ı okuduğumda da aynı hisse kapıldım.

Yaşamadan ya da yaşadıklarına paralele hayatları anlamadan yazamıyor insan. Bu kalemlerin kitaplarını okuyanlar da kendi kabuklarını kalınlaştırıyorlar bana göre. Sevenin sevdiğinden istedikleri, söyledikleri, sustukları... Aklınıza hangi sırada geliyorsa tüm bunları, yazar sizin için sıralamış:

Haberin Devamı

"Beni gör, beni onayla, bana değer ver, beni sev! Bu dört istek hayatımı mahvediyor. Beni görmediğinde hırslanıyorum. Beni onaylamadığında hırçınlaşıyorum. Bana değer vermediğinde ağlıyorum. Beni sev diye ayaklarına kapanıyorum ama aşağıya bakmak aklına bile gelmiyor. u savaşı hep kaybediyorum. Şimdi kararlıyım, hayatımı değiştireceğim. Çünkü kaçmak, kalbine sahip çıkmaktır. Kalbimi herkesten çok seviyorum. Hadi ben kaçtım!"

DİĞER YENİ YAZILAR