Kitap okumak, yazmak gibidir

Birileri kitap yazar, biz onun kitabını okurken kendi kitabımızı kaleme alırız bilmeden...

Birbirine dolanan hayatlar

Neslihan Önderoğlu’nun kitabı Ay Dolandı, son zamanlarda okuduğum en keyifli kitaplardan biri. Yanılmışım. Yazar, 2012’de yayımlanan ilk öykü kitabı “İçeri Girmez miydiniz?” ile 2013 Haldun Taner Öykü Ödülü‘nü kazanmış. Kitabın konu bütünlüğünde her biri öykü tadında bölümler var. Öykü yazmanın, diğer türleri yazmaktan daha zor bir iş olduğunu her zaman savunan biri olarak yazarın bu kitabından etkilendiğimi söylemek isterim.

Saliha’nın yaşadıkları, düşündükleri ve hissettikleriyle çıkacağınız yolculuk, sizi insan ilişkileri hakkında yeniden düşündürecek.

Geçmişin izlerini sürmek

“Geçmişin izlerini şu geleceğe bambaşka gözlerle bakan iki genç kızın hikâyesini, polisiye tadında anlatan roman, kusursuz kurgusu, katmanlı olay örguve ilginç karakterleriyle her yaştan okurun ilgisini çekecek nitelikte.”
Bu tanıtım yazısına okuyunca kitabı da okumaya karar verdim. Avusturalyalı yazar Karen Foxlee’nin bu romanı, 2014’te Davitt Ödülü En İyi Gençlik Romanı Ödulü‘nü almış. Yazarın dilimize çevrilen ilk romanı, maceracı olmasının yanında aşkı da sorgulamanızı sağlayacak, hayatı da…
Yılın çocuk kitabı
David Solomons’un çocuk edebiyatına kazandırdığı “Abim Bir Süper Kahraman”ı da es geçmemenizi öneririm.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR