Yazmak güzel şey…

Yazar olmanın mucizevi bir şey olduğuna çok inanıyorum. Yeni kitaplar var yine, farklı konularda, farklı üsluplarda, farklı yaratıcıklarda…

Lider yöneticilerin el kitabı

“Dr. Ebru Nurluoğlu, bu kitapta şirket iletişimine farklı bir perspektiften yaklaşarak iyi iletişim kurmayı, hem patronun, hem yöneticinin, hem de çalışanın birinci sorumluluğu olarak vurgulamaktadır. İçerdiği pratik önerilerle, yöneticilerin çalışanlarıyla birlikte iletişimsel verimlilik uygulamalarını tüm şirkete yaymaları için bir fırsat sunmaktadır.”

Vaha adlı kitapta, iş hayatında iyi bir iletişim becerisine sahip olmanın nemini çok iyi bilen Dr. Ebru Nurluoğlu, hayata dair çok önemli ayrıntıları anlatmayı ve bunu da yaşanmışlıklara dayalı olarak kaleme almayı seçmiş. İyi bir yöneticinin liderlik vasıflarını nasıl kendisinde toplaması gerektiğini, her yöneticinin lider olamayacağını ve lider olmanın farklı özelliklere sahip olmayı da beraberinde getirdiğini, örneklerle anlatmış. (Eksik Parça Yay , 319 syf, 24 TL)

Geçen yüzyılın trajikomik draması

Tomislav Osmanli, Makendonyalı bir yazar. Savaşın yüzünü en acımasız biçimde gösterdiği Balkanlar’da yaşayan biri olarak hayatı sayfalara taşıyor... Köşenin Arkasında adlı eserini şöyle tanıtmış:

Haberin Devamı

“Köşenin Arkasında bir bakıma benim ‘Yirmi Birinci’ başlıklı bir önceki romanımın birinci bölümüdür. Dolayısıyla onun ikinci başlığı ‘Yirminci’nin sonunda’ da olabilir.Yani bu kitap bir öncekinin devamı niteliğinde.” Yazarın ilk kitabını okumanızı öneriyorum. (Bibliyon Yayınları, 381 syf, 24 TL)

Masallar gerçek olursa...

Erhan Altunayın Masalcı adlı romanı, hayalle gerçeğin iç içe geçtiği oldukça farklı bir roman. Çok da keyifli. Üstelik bir İstanbul romanı. Zaten işin içinde İstanbul varsa her yazı, her ürün keyiflidir. En azından edebiyatı sevenler için. Çünkü edebiyat, tarihini sevenler için biraz da İstanbul demek… Erhan Altunay, Paganizim ve ezoterik öğretiler konusunda uzman. Romanda, çok hoş ve bilinmeyen ayrıntılar, efsanevi bir hava var. Masal gibi başlayan ama gerçek hayata da doğrudan dokunan bu romanda kahramanların geçmişe mi yoksa bugüne mi ait olduğunuz zaman zaman zaman yeniden düşünmek zorunda kalıyorsunuz romanı okurken. Kutsal emanetlerin peşine düşmüş bir grup şövalye, düne mi yoksa bugüne mi ait, karar veremiyorsunuz. Mutlaka okuyun derim. (Destek Edebiyat, 390 syf, 25TL)

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR