Yepyeni Kitaplar…

Şahane kitaplar çıktı. Gerçi kitapçıların çok satanlar ve yeni çıkanları, farklı farklı olsa da bu kitaplar ailelerin ve eğitimcilerin dikkatini çekecek türden.

Dünyayı değiştirecek gençler yetiştirmek…

Yepyeni Kitaplar…

"Onlar, dünyayı değiştirecek gençler! Yenilikçi, fark yaratan, girişimci, açık fikirli ve yaratıcılar… Problem çözmeyi seven, bunu bir oyun gibi gören, mizahtan vazgeçmeyen, yaşayarak öğrenmeyi seven, doğrudan ve hızlı bir eylemsellik içinde yaşayan ve amacının peşinden tutkuyla gidebilen bir yapıları var. Y Kuşağı üyeleri olarak anılan bu yenilikçi gençler, tam da yukarıda saydığımız nedenlerle dünyayı değiştirecek potansiyele sahipler. Peki anne babaların, öğretmenlerin, iş dünyasındaki yöneticilerin ve bütün toplumun kimi zaman endişelendiği kimi zaman ise umutlandığı bu gençlerin farkı ne? Onların yenilikçi yanları nelerden güç alıyor?

Martha yaşamalı mı, ölmeli mi?

Yepyeni Kitaplar…

"Kimin suçlu olduğuna karar vermek elinizde olsaydı... Peki elinizdeki televizyon kumandasından suçlunun cezasının ne olacağına karar verebiliyor olsaydınız… Ölüm Adalettir, programına hoş geldiniz. Programda seyirci hakim koltuğunda ve suçlunun kaderine karar veriyor. Suçlu, 16 yaşındaki Martha ve bir hayırseverin cesedi başında elinde bir silahla bulunuyor. Halk, Martha bu cinayeti işledi mi işlemedi mi karar vermek zorunda. Martha, suçu kabul ediyor. Ama gerçekten tetiği o mu çekti? Yoksa gerçek bazen sadece televizyonda gördüklerimizden ibaret değil mi? Siz ne dersiniz? Böye bir karar vermek zorunda kalsanız, hangi ipuçlarından yola çıkarsınız?

Haberin Devamı

Gerçekler bir gün ortaya çıkar…

Yepyeni Kitaplar…

"Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır." Kitabın sloganı bu. Hangi gerçekler, diye sorarak alıyor insan kitabı. Bir de French Oje’nin bugüne kadar yazdığı eğlenceli, hiçbir yazarın üslubuna benzemeyen kitapları da düşünüldüğünde Mükemmel Bir Son'u okumaya başlıyorsunuz hemen. "Genç ve başarılı bir tasarımcı olan Müge, bir ilişkinin çıkmaz sokağında buluyor kendisini. Bir türlü kopamadığı Volkan’dan uzaklaşıp gerçek aşkı bulma yolculuğuna çıkmak için cesur bir adım atıyor. Tek bir dileği var Müge’nin evrene yolladığı: "Sadece evlenme teklifi alsam, evlenmesem bile okey’ im. Yani sadece bir an olsun böylesine, ömürlük istendiğimi bileyim, yeter."

Haberin Devamı

Bir ömürlük istendiğini bilmek isteyenlerin çıktığı yolculuğa çıkmak istiyorsanız, bu kitabı bir solukta okuyacaksınız.

DİĞER YENİ YAZILAR