Gazete Vatan Logo

Tüketim ılımlı, yatırımlar toparlanamıyor

Merkez Bankası, mevcut göstergelerin yatırımlarda toparlanma sürecinin başladığına ilişkin bir sinyal vermediğine dikkat çekerken, “Politika duruşunu 1 haftalık repo faizi belirleyecek” dedi

Tüketim ılımlı, yatırımlar toparlanamıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 18 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısı’nın özetini yayımladı. Toplantı özetinde, “Sadeleşme tamamlanınca politika duruşunu 1 haftalık repo faizi belirleyecek” değerlendirmesine yer verilirken, yatırımların zayıf seyrini koruduğu vurgulandı.

Temmuz ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0.09 oranında arttığı, yıllık enflasyonun 0.39 puan düşerek yüzde 6.81 olduğu kaydedilen özette, döviz kuru etkisiyle temel mal grubu enflasyonunun sınırlı bir oranda yükseldiği, çekirdek enflasyon göstergelerinin ana eğiliminde bir miktar iyileşme kaydedildiği belirtildi. Haziran ayında üretimde görülen yüksek oranlı artışın iktisadi faaliyette bir ivmelenme anlamına gelmediği, bu gelişmede daha çok otomotiv sektöründeki grevlerin bir önceki ayda yol açtığı üretim kaybının telafisi ile Ramazan ayı öncesinde üretimin öne çekilmesinin etkili olduğu düşüncesi paylaşılan özette, “Mevcut göstergeler tüketim talebinde ılımlı bir görünüme işaret ederken yatırımlarda toparlanma sürecinin başladığına ilişkin bir sinyal vermemektedir. İnşaat sektörüne ilişkin göstergeler de inşaat faaliyetlerinde toparlanmaya işaret etmemektedir” denildi.

Haberin Devamı