Gazete Vatan Logo

TSK’daki darbeciler: Kapadokya serkarları!

Fetullah Gülen’in darbeden önceki bir konuşmasında bir ara “Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum” ifadesiyle darbenin mesajını vermiş. ‘Kapadokya’nın TSK, ‘serkarlar’ın ise FETÖ’cü komutanlar olduğu anlaşıldı

TSK’daki darbeciler: Kapadokya serkarları!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi’nin işgal edilmesine ilişkin davanın gerekçeli kararında, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016’daki bir konuşmasında kullandığı “Kapadokya” şifresiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki üyelerine darbe mesajı verdiği belirtildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Ekim’de tutuklu 7 sanıktan 5’inin ağırlaştırılmış müebbet ve 200’er yıl hapis, 2 sanığın da müebbet ve 166’şar yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin kararının gerekçesinin yazımını tamamladı. Gerekçeli kararda, Gülen’in 19 Mart 2016’da Pensilvanya’daki malikanesinde üzerine ilk defa giydiği asker yeşili bir pardesüyle konuşma yaptığına dikkat eçkildi. Buradaki hedef kitlenin örgütün TSK içerisindeki mensupları olduğu anlatılan kararda, Gülen’in konuşmasının 15.36 saniyesinde, kurduğu cümleyi bir anda yarıda keserek, ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkati çekici vurgulu ifadelerle “Antrparantez, umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum” diyerek sürdürdüğü kaydedildi. Gerekçeli kararda, Gülen’in verdiği eylem talimatlarının hedef kilesinin hangi örgüt üyeleri olduğunu yine ezoterik bir dille ifade ettiğine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

TSK imamları biliyor

Gerekçeli kararda, “serkar” kelimesinin Türkçede “komutan”, “amir”, “müdür” anlamlarına geldiğine işaret edilerek, “Kapadokya ifadesinin ise FETÖ içerisinde ‘özel mahrem yerler’ olarak kodlanan kurumlardan TSK için kullanılan bir şifre olduğu, bu şifrenin anlamını sadece örgüt literatüründe ‘mahrem hizmetler’ veya ‘hususiler’ olarak adlandırılan ve TSK bünyesindeki örgütsel faaliyetleri koordine eden üst düzey TSK imamları bilmektedir” denildi.

Asker ‘yeşil’, polis ‘mavi’

“FETÖ/PDY Çatı Soruşturması”ndaki gizli tanık “Jüpiter”in, “Fetullah Gülen’in vaazının içinde Kapadokya kelimesini kullandığında TSK’yı kastettiği örgüt jargonunda bilinir. TSK’ya ‘yeşil’, polise ise ‘mavi’ denilir” ifadesi hatırlatılan kararda, söz konusu konuşmanın özellikle TSK içine sızan örgüt üyeleri hedef alınarak yapıldığının anlaşıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Islah: Yurtta Sulh Konseyi

Kararda, örgüt liderinin konuşmasında sık sık “ıslahçılar”, “ıslah hareketi” tabirlerini kullandığına işaret edildi. “Islah” kelimesinin Arapça kökenli bir kelime olup “sulh” kelimesi ile aynı kökten türediği, “ıslah” ve “sulh” kelimelerinin aynı anlamı ifade ettiği belirtilen kararda, nitekim örgüt liderinin ezoterik bir dil kullanarak yaptığı bu konuşmadan gerekli mesajı alan örgüt üyelerinin kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandırdıkları kaydedildi.