Gazete Vatan Logo

Trump’tan YPG’li teröriste onur belgesi!

Geçen yıl DEAŞ tarafından Rakka’da öldürülen Zafer Karaçok kod adlı ABD’li eski deniz piyadesi David Taylor’a, Amerika Başkanı Trump tarafından onur belgesi verildi

Trump’tan YPG’li teröriste onur belgesi!

Geçen yıl 16 Temmuz’da Rakka’da DEAŞ ile girilen çatışmada öldürülen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin üyesi olan Zafer Karaçok kod adlı ABD’li eski deniz piyadesi David Taylor’a (26), Amerika Başkanı Donald Trump tarafından onur belgesi verildi. Taylor’un ailesine gönderilen Başkan Trump’ın imzası bulunan belgede, David Taylor’un ABD Ordusu’na ve ülkesine hizmeti ve bağlılığını onurlandırmak için verildiği yazıyor. Belgeyi David Taylor’un kız kardeşi Katie Vallario Taylor, sosyal medya hesabından dün gece yayınladı. Katie Taylor belgeyi veren ABD Başkanı Trump’a teşekkür etti. YPG saflarına ABD istihbaratı tarafından yerleştirildiği iddia edilen özel eğitimli eski asker Taylor hakkındaki iddialar da güçlendi.

Donanmada 4 yıl

1991’de Kuzey Florida’nın Ocala şehrinde doğan David Taylor, üniversiteyi bitirmesinin ardından ABD donanmasına sözleşmeli er olarak katıldı. Deniz piyadesi olarak 4 yıl ABD Donanması’na hizmet eden Taylor, Afganistan, Japonya ve Güney Kore’de görev yaptı. 2016’da ABD Deniz Kuvvetleri’nden ayrılmadan önce ise Ürdün’de görevlendirildi. Ordudan ayrıldıktan sonra babası David Taylor Sr’a ailelerinin köklerinin bulunduğu İrlanda’yı gezmek istediğini söyledi. Baba Taylor olacaklardan habersiz oğlunu havaalanına bıraktı.

Haberin Devamı

Kod adı Karaçok

Birkaç hafta İrlanda’yı gezen Taylor ailesine buradan mesajlar ve mailler gönderdi. Bir süre sonra mailler kesildi. Taylor daha sonra babasına YPG’ye katıldığını ve endişe etmemelerini söyleyen bir maille durumunu bildirdi. David Taylor, Mayıs 2017’de Suriye’ye gelerek örgüte katıldı. Zafer Karaçok kod adıyla çatışmalara gönderilen Taylor, 16 Temmuz 2017’de Rakka’da DEAŞ’la girilen çatışmada öldürüldü. Arkadaşı Alex Cintron el yapımı patlayıcıyla öldürüldüğünü söylerken, bazı sosyal medya hesapları Taylor’un DEAŞ’lı bir keskin nişancı tarafından vurulduğunu iddia etti. Taylor ölmeden çekilen ve YPG tarafından yayınlanan videoda ise örgütte silah, ideoloji ve taktik eğitimi aldığını söylemiş ve Kürtçe olarak terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan hakkında zafer sloganları atmıştı.

Haberin Devamı

Askeri tören düzenlenmişti
Birçok madalya sahibi olduğu öğrenilen David Taylor için 12 Ağustos’ta ailesinin yaşadığı Batı Virginia’ya bağlı Buckhannon kentinde ABD Donanması’ndan askerlerin yer aldığı bir anma töreni düzenlendi. Törene Taylor’un annesi, babası, iki kız kardeşi, akrabaları, ABD gazileri ve bölgedeki YPG yanlıları katıldı. Törende yan yana asılan ABD bayrakları ile YPG flamaları dikkat çekti. YPG sözcüsü Nuri Mahmud da telefonla törene bağlandı.