Gazete Vatan Logo

Traktörle intihar saldırısı: İki şehit

Traktörle intihar saldırısı: İki şehit

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Karabulak Jandarma Komutanlığı binasına 2 ton bomba yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında, iki asker şehit düştü, dördü ağır 31 asker de yaralandı.

Doğubayazıt’a 15 kilometre uzaklıkta Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Jandarma karakol binasına dün sabah saat 03.00 sıralarında PKK’lılarca yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenlendi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı. Jandarma Karakolu harabeye dönerken, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden Jandarma Er Mahsur Cengiz ile Medet Mat şehit oldu, 24 asker de yaralandı.
Yola pusu kuruldu
Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı Dağı’na doğru kaçtı. Takviye birlikler yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum’a nakledildi. Ağır yaralı askerlerde bazıları Erzurum’daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde, bazıları da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.
‘Araç köyden çalınmış’ iddiası
Karabulak Karakolu’na bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısına yönelik önemli bilgiler ortaya çıktı. Görğü tanıkları dün sabah 03.00 sıralarında meydana gelen saldırıda bomba yüklü traktörün hızla gelip bir anda Karakol’un demir kapılarına doğru ilerlediğini belirtti. İddiaya göre karakoldaki askerler ateş açtıkları sırasında karakol önünde bekleyen BTR 60 zırlı araç da köy içinden açılan ateşle vurulmaya başlandı. Zırhlı araçtaki askerler köyden gelen ateşe karşılık verirken bu sırada demir kapıyı yıkmaya çalışan traktör bunu başaramayacağını anlayınca bombayı burada patlattığı öğrenildi. Görgü tanığı askerler traktörü daha önce de gördüklerini ifade ettiler. Güvenlik güçleri traktörün köyden çalınmış olduğu üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Branda çekildi

Haberin Devamı

Patlamada ağır hasar gören Karabulak Jandarma Karakolunun ön cephesi, brandayla kapatıldı. Karakolda inceleme yapan uzman ekipler, saldırıya ilişkin delilleri olay yerinden toplarken, güvenlik güçleri de sinyal kesici ve zırhlı araçlarla karakol çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saldırının ardından ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolu, inceleme sonrasında yeniden açıldı.
‘Bizim karakola saldırı yok baba’
Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı İkizce köyünde 5’i erkek, 7 çocuklu Mat ailesinin 4’üncü çocuğu olan Medet Mat’ın şehit haberini Baba Nusret ve anne Nimet Mat’a Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve diğer yetkililer verdi. Baba Nusret Mat, “Ne mutlu ki oğluma, milletimiz için, vatanımız için kendini feda etti, şehit oldu. Bunların da Allah belasını versin. Lanetliyoruz, vatanımız sağolsun, milletimiz sağolsun” dedi. Oğluyla 2 gün önce konuştuğunu ifade eden Mat, oğlunun kendine bölgelerindeki karakollara saldırdıklarını, bir tek kendi karakollarına saldırılmadığını anlattığını söyledi.
‘Hepimiz Kürt’üz’
Kahta Belediye Başkanı Toprak ise Bu ülkenin birliğini ve beraberliğini hiçbir zaman bozamayacaklar. Terör örgütü biran önce silah bırakmalı” dedi. Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya Hepimiz Kürt’üz, maalesef bunların Kürtlerle alakası yok. Bunu da dünya biliyor. Bunlar halen Kürtler üzerinden siyaset yapıyorlar ve Kürtleri katlediyorlar” dedi.
‘Durumum çok iyi’
Şehit Jandarma Er Mahsur Cengiz’in Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde yaşayan Cengiz ailesi, aldıkları acı haberin ardından köy camisinde taziyeleri kabul etti. Köydeki evlere Türk bayrakları asıldı. Şehidin amcası Cafer Cengiz, yeğeninin dağıtım izninden usta birliğine yeni gittiğini belirterek, öyle konuştu: “Bayramdan sonra babası onu götürüp yeni usta birliği olan Ağrı’daki görev yerine teslim etti. Biz telefonla sık sık görüşürdük. En son dün babasıyla görüşmüştü. Babasına durumunun çok iyi olduğu, herhangi bir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Yeğenim vatanı uğruna şehit düştü. Şehidimizi karşılamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.”
‘4 askerimiz ağır yaralı’
Genelkurmay Başkanlığı saldırıdan sonra şu açıklamayı yaptı: “02 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında Ağrı / Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatılmış ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda Kahraman iki askerimiz şehit olmuş, dördü ağır olmak üzere 31 askerimiz yaralanmıştır. İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”
Erdoğan’dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e telgraf gönderdiği belirtilerek, “Cumhurbaşkanımız menfur saldırının kendisini derinden üzüntü duyduğunu belirterek, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz etmis; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifa dileklerini iletmiştir” denildi.

Haberin Devamı