Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini online olarak yapabiliyorsunuz. Online hizmetler sayesinde yapılan bu işlemleri yapmak gayet kolaydır. Nasıl yapacağınız bilgisine haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Son yıllarda artan internet teknolojisi sayesinde ülkemizde internet kullananlarda da bir artış görünmektedir. Vatandaşlarımız neredeyse artık her işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirilebilen işlemlerden biri ise fatura ve borç ödeme işlemidir. Artık vatandaşlar internet üzerinden kredi kartı ile veya banka hesabından borç ödeyebilmektedir. Aynı zamanda internet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi ile birlikte aracınızın plakasının üstünde ne kadar trafik cezası var ve sizin sürücü belgenizin üzerinde herhangi bir trafik cezası olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik cezası sorgulama işleminden sonra eğer bir trafik cezanız bulunuyor ise bunu da Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile ödeyebilirsiniz. Üzerinizde olan trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme işlemini de Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sayfasından gerçekleştirebilmek içini ilk olarak internet sitesine giriş yapılır. Ana sayfada bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama linkini tıkladıktan sonra açılan sayfaya sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu sayfaya sorgulama yapan kişinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılını girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra doğrula linkini tıklayarak sorgulama sayfasına giriş yapabilirsiniz. Bu bölümde karşına 4 farklı sorgulama bölümü gelecektir. Araç plakasına yazılan ceza, sürücü belgesine yazılan ceza, tüzel kişi ceza sorgulama ve otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri bu sayfada bulunmaktadır. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda bu sayfaya sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve tescil belge seri numarasını sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne giriş yaptığınızda sorgulama yapan kişinin T.C. kimlik numarasını, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online hizmetleri üzerinden trafik cezası sorgulama yapabildiğiniz gibi, trafik cezası ödeme işleminizi de yapabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Seçtikten sonra karşınıza gelen sayfada sizden istenen bilgileri girdikten sonra ödemenizi yapabilirsiniz. Ödeme yapmak için yapacağınız ilk işlem araç plakasını girmektir. Ardından özel plaka olup olmadığını belirtiniz. Daha sonra T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası seçeneklerinden size uygun olanı seçiniz. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı