Gazete Vatan Logo

Trabzon'da alkışlı protesto!

Trabzon'da 50 kadın kadınlara yönelik şiddeti alkışlı protesto etti.

TRABZON’da biraya gelen KESK, Halk Evleri ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Kollektif Grubu gibi sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 50 kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Atatürk Alanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen kadınlar, Türkiye’de sonu gelmeyen kadına yönelik şiddete karşı tepki gösterip AK Parti’ye eleştirilerde bulundu. ’Kadın düşmanlığına son’ yazılı pankartlar taşıyan grup, ’Kadınlar susmuyor, cinayete dur diyor’ sloganı attı.

Grup adına konuşan Nuran Karanlık, kadın cinayetlerinin durmadan devam ettiğini belirterek, "Kadınlar her gün sokakta, evde, işyerinde ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Kadın cinayetleri son 7 yılda yüzde bin 400 arttı. AK Parti’nin iktidar olduğu bu 7 yılda kadına yönelik şiddet ve ölüm olaylarında açılan dava sayısı 12 bin 678’i buldu. Böyle bir zamanda AK Parti hükümeti ve yandaşları da şiddet üretecek yeni ortamlar hazırlamaktan geri durmuyor" dedi. Acil eşitlik çağrısında da bulunan Karanlık, şöyle devam etti:

"Kadınlar artık direnişin ve mücadelenin sembolü haline geliyor. Bize acilen eşitlik gerek. Bizler kadınlar olarak bulunduğumuz her alanda kadına yönelik her türlü baskı ve şiddet aygıtının karşısında durmaya devam edeceğiz. Kadınları öldüren, 2’nci sınıf vatandaş haline getiren bütün gerici politikaları reddediyoruz."

Grup yapılan açıklamaların ardından bir süre oturma ve alkış eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Haberin Devamı