Gazete Vatan Logo

Torbacılara şafak operasyonu

Narkotik Suçlarla Mücadele Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, "torbacı" diye bilinen sokak satıcılarına yönelik operasyon başlattı.

Yapılan çalışmalar neticesinde 110 kişi ve 113 adres tespit edildi. Özel yetkili savcının talimatıyla şüphelilerin yakalanması için 2 aşamalı operasyon planlayan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ilk operasyonun startını 25 Mayıs’ta verdi. 700 polisin katıldığı operasyonda gerçekleştirilen baskınlarda 75 kişi gözaltına alındı. Polisin ilk dalgada gözaltına aldığı şüphelilerden 47’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı dosya kapsamında bu sabah 2’nci operasyon düzenlendi.

YAKLAŞIK 200 POLİS KATILDI

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube ekipleri sabahın erken saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında toplandı. Brifing salonunda toplanan yaklaşık 200 polis, 3’er kişilik ekipler halinde 63 ekip oluşturarak ilk hazırlığını yaptı. Daha sonra adreslerin yazılı olduğu zarfları alan ekipler polis araçlarına binerek yola çıktı.

14 İLÇEDE OPERASYON YAPILDI

Polisin düzenlediği operasyon Bahçelievler, Bağcılar, Esenler, Silivri, Bakırköy, Beykoz, Tuzla, Esenyurt, Pendik, Kağıthane, Zeytinburnu, Şişli, Beyoğlu ve Fatih’te tespit edilen adreslerde gerçekleştirildi. 14 ilçede gerçekleştirilen operasyonların bir çoğunda narkotik köpekleri de kullanıldı.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin bu sabah başlattığı operasyonda hedeflenen 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

OPERASYONLARDA BOL MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre 10 gün önce düzenlenen operasyonda 36 kilo 180 gram esrar, 62 gram bonzai adlı uyuşturucu maddesi ile 3 kök saksı halinde Hint Keneviri ele geçirildiği belirtildi. Bu gün gerçekleştirilen operasyonlarda ise yaklaşık 40 kilo uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

BU YIL SOKAK SATICILARINA YÖNELİK 48 FARKLI OPERASYON DÜZENLENDİ

2012 yılının ilk 5 ayında ,sokak satıcılarına yönelik düzenlene 48 farklı operasyonda 15 kilogram eroin, 1 ton 843 kilogram esrar, 73 kilogram kokain, 269 bin 756 adet uyuşturucu hap, 32 kilogram bonzai ile 7 kilogram afyon sakızı ele geçirildiği, 501 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.

Haberin Devamı