Gazete Vatan Logo

Toprağınızda rahat uyuyun

Hatay’ın İskenderun ilçesinde şehit düşen 6 askerden 4’ü dün son yolculuklarına uğurlandı

Hainler sevinmesin diye ağlamadılar

İskenderun’daki saldırıda şehit olan Deniz Topçu Er Kerem Oğuz Erbay’ın (20) cenazesi İzmir’de toprağa verildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen askeri törene şehidin annesi Gül Makine, babası Ekrem Erbay, ağabeyi Onur Erbay ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Cenaze namazı öncesinde cami bahçesinde toplanan bir grup, Türk Bayrağı açıp, İstiklal Marşı okuyarak “Şehidim hakkını helal et bize” diye bağırdı. Baba Erbay, oğluna ağlamayacağına dair söz verdiğini belirterek, “Ağlayıp, onları sevindirmeyeceğim. Devlet, çözüm bulsun. Başka analar babalar, ağlamasın” dedi. Anne Gül Makine de, bu acıların son bulmasını istedi.

Deniz Muhafız Er Serhat Aslan’ın (22) cenazesi de İzmir’de toprağa verildi. Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen askeri törene Mardinli şehidin annesi Hanife, babası Hamit Aslan, kardeşleri Serdar ve Özgür Aslan ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.


İlk Süryani ayininde şehitlere dua edildi

İskenderun’da yarım asırı aşkındır sinema olarak kullanıldıktan sonra restore edilen Süryani Katolik Kilisesi’nin açılış töreni yapıldı. Açılış ayininin ardından Dinler Arası Kurulun Komisyon Başkanı Yusuf Sağ, vatanın korunması için İskenderun’da şehit verdiğine dikkat çekerek “Şehitlerin önünde eğiliyorum. Anne babalarına, başta Türk Silahlı Kuvvetleri başkomutanından en alt tabakasına kadar başsağlığı diliyorum. Onların üzüntülerini paylaşıyorum. Patriğimizin üzüntülerini Cumhurbaşkanımıza ilettiğimiz gibi orada paylaştığımız gibi burada da bütün dünyaya üzüntülerimizi ilan etmek istiyoruz” dedi. Bu gibi olayları nefretle kınadıklarını sözlerine ekleyen Yusuf Sağ, şunları kaydetti: “Yaralılara acil şifa, barış uğruna şehit olmuş kardeşlerimizde rahmet diliyorum. Allah vatanımıza milletimize devletimize ve tüm dünyaya acılar nasip etmesin. Bizim milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Vatan herkesin, bu vatanı kendi canını koruduğun gibi koruman gerekiyor. Vatanını sevmeyen Allah’a inanamaz, ’inanırım’ diyemez yalan söyler. İnsanları sevmeyen ’Ben Allah’a inanıyorum’ diyemez yalan söylüyor. Onun için bizim birliğe beraberliğe mağdurların yanında olmaya zavallıların zavallılığını paylaşmak, bu bizim dinimizin gereği.”

Silah arkadaşlarının omzunda son yolculuğa çıktı

Saldırıda şehit olan Deniz Piyade Er İsmail Kartal’ın cenazesi Erzincan’ın Kemah ilçesinde toprağa verildi. Gülabibey Camii’nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törene, şehidin annesi Neriman ve babası Duran Kartal, kardeşleri, yakınları ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, 3. Ordu Harekat Başkanı Tuğgeneral Nehir Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Er Kartal’ın cenazesi askerlerin omzunda tören alanına getirildiği sırada, şehit yakınları fenalık geçirdi. Acılı anne Neriman Kartal ile şehidin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törende, daha sonra Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cemevi Görevlisi Ali Demir cenaze namazını kıldırdı. Dün de şehit Erol Tavukçu’nun cenazesi Van’ın Muradiye ilçesinde ve Ümit Akbulut’un cenazesi ise Malatya’nın Kuluncak ilçesine defnedilmişti.

İstanbul dün Erhan’ı bağrına basıp hüzünle uğurladı

Şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme’nin cenazesi, Selimiye Camii’nde düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Şehit erin annesi Fatma ile babası Necati Terletme, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Terleme’nin cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından bir süre eller üzerinde taşınarak top arabasına konuldu. Top arabasında da askeri manga eşliğinde bir süre taşınan cenaze, daha sonra götürüldüğü Paşabahçe Mezarlığı’nda defnedildi.


Gaziden şehide saygı duruşu

Törene, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, şehit erin ailesi, yakınları, çok sayıda askeri personel ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesinde tabutun başına gelen anne Fatma Terletme ile bazı yakınları, şehit erin naaşına sarılarak ağladı. Bu arada, gazi üniformalı bir dedenin de tabutun başına gelerek dua ettiği, askeri kasaturasını havaya kaldırarak şehide saygı gösterdiği izlendi.


Kandil’den inenlerin sözcüsü tutuklandı

Terör örgütü PKK’nın Kandil ve Mahmur kamplarından gelen grubun içerisinde yer alan Mehmet Şerif Gençdal, terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Diyarbakır’da 21 Mart günü düzenlenen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Mehmet Şerif Gençdal, Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifadesindesuçlamayı reddetti. Gençdal, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Mahmur kamplarından 19 Ekim 2009’da gelen 4’ü çocuk 34 kişi arasında yer alıyordu.

Haberin Devamı