Gazete Vatan Logo

Tom Cruise'un BMW'si Türkiye'de



BMW'nin Türkiye Distribütörü Borusan Otomotiv, Autoshow’da pek çok yeni model ve teknolojik yenilikler sergileyecek. BMW’nin tüm modelleri son 1 yıl içinde makyaj ve gövde değişiklikleri ile güncel görünümlerine kavuştu. Bu modellerden makyajlananlar yeni BMW X1, yeni BMW X6 ve yeni BMW 7 Serisi yerlerini aldı. Autoshow sürprizleri arasında ise yeni BMW 320d xDrive, BMW 5 Serisi’nin standart modelden 14 cm daha uzun gövdesi yani 'Long' versiyon olan BMW 520Li, yeni BMW M6 ve yeni BMW 6 Serisi Gran Coupe bulunuyor.
Standın odak noktası BMW’nin 21 Şubat 2012 tarihinde lansmanını yapmış olduğu yeni alt markası BMW i’ye ait elektrikli spor otomobil BMW i8 Concept olacak. Merkezde konumlandırılmış bir şekilde geleceğin mobilitesini temsil eden BMW i8 Concept, gelecekteki tasarım ve teknoloji anlayışını en iyi şekilde ifade ediyor. Pek çok sinema sever tarafından son 'Görevimiz Tehlike' filminde Tom Cruise tarafından kullanılırken görülen bu otomobil tüm dünya ile aynı zamanda, 2014’de Türkiye’de satışa sunulacak.
Plug-In hybrid bir motora sahip olan BMW i8 Concept, 1.480 kilogram ağırlığındaki gövdesi ile 4.6 saniye içerisinde 0’dan 100 km/sa hıza ulaşabiliyor. TwinPower Turbo motoru ile 223 bg üretirken, elektrikli motoru sayesinde 130 bg ek güç sağlanıyor. Elektrikli motor ile 35 km menzile ulaşırken ortalamada sadece 2.7 litre yakıt tüketiyor. Bu kadar performansı sadece 66g/100 km emisyon salımı ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı