Gazete Vatan Logo

Tokat üst üste iki kez sallandı

4.7 ve 4.9 büyüklüğündeki iki deprem 25 dakika arayla geldi. 7 evde hasar var, 2 ev oturulamaz halde. Kandilli Rasathanesi uyardı: Bölgede deprem riski yüksek, Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde. Tedbirli olun

Tokat ve çevresi, merkez üssü Reşadiye îlçesi olan 4.9 ve 4.7 büyüklüğünde iki depremle sallandı. Depremler 2 ay önceki heyelan felaketinde 15 kişinin toprak altında yaşamını yitirdiği Sivas'ın Koyulhisar îlçesi'nde de şiddetli hissedildi. Sivas, Ordu ve Giresun'u da sarsan depremlerde 7 evde hasar var. 2 ev ise oturulamaz hale geldi. Atatürk ve Kelkit ilköğretim okullarının duvarlarında da çatlaklar oluştu.

Reşadiye Belediye Başkanı MHP'li Rafet Erdem "Bu depremin öncü bir deprem olduğuna inanmıyoruz" dedi. Boğaziçi Üniversitesi (BU) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem izleme Merkezi ise uyardı: "Depremlerin dış merkezi, Tokat'ın Reşadiye Ilçesi'nin yaklaşık 3-6 kilometre güneyinde bulunmaktadır ve can ile mal kaybına neden olacak büyüklükte değildir. Ancak dış merkezleri, Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun üzerinde olup birinci derece deprem bölgesindedir. Bölgenin deprem riski yüksek olduğu göz önünde tutularak tedbirli olunmasında yarar vardır. 1900 yılı sonrası bölgede meydana gelmiş en büyük deprem, 20 Aralık 1942 Erbaa-Tokat (7.0 büyüklüğünde) depremidir."

Haberin Devamı