Gazete Vatan Logo

Tokat'ta korkutan deprem!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Tokat'ta korkutan deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 17.39’da merkez üssü Tokat'ın Erbaa ilçesi olan yerin 5 kilometre altında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5 saniye devam eden deprem Tokat, Samsun, Ordu, Amasya ve çevre ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

Erbaa, Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunuyor.

'CAN VE MAL KAYBIMIZ YOK'

Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, ilçede meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin "Bana gelen ilk bilgilere göre çok şükür herhangi can ve mal kaybımız yok" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde akşam saatlerinde bir depremin meydana geldiğini söyledi.

Depremin merkezinin ilçeye bağlı Yoldere köyü olduğunu belirten Demir, "Bana gelen ilk bilgilere göre çok şükür herhangi can ve mal kaybımız yok. Gerekli incelemeler yapılıyor. Depremle ilgili gerekli açıklamalar AFAD tarafından yapılıyor" diye konuştu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 17.39'da Tokat'ın Erbaa ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedilmiş, depremin 20,53 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.

Haberin Devamı

SAMSUN’DA DA HİSSEDİLDİ
Tokat’ta merkez üssü Erbaa olan Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki deprem, Samsun’da da hissedildi.
Sarsıntıyla birlikte Samsun merkez ve ilçelerinde de kısa süreli panik yaşandı. Yaklaşık 5 saniye süren sarsıntının etkisi ile vatandaşlar iş yerleri ve evlerini terk edip sokaklara döküldü. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşlar, daha sonra ev ve iş yerlerine geri döndü.
İKİNCİ DEPREM
Erbaa ilçesinde 4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 19.11'de Tokat'ın Erbaa ilçesinde 4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha kaydedildi. Depremin 21,15 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi.
Deprem sırasında bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktıkları, ilçede artçı sarsıntıların devam ettiği öğrenildi.
Erbaa'da, saat 17.39'da, 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedilmiş, depremin 20,53 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilmişti.

Haberin Devamı