Gazete Vatan Logo

TOBB’da nefesler tutuldu

ANKARA-Türkiye Odalar ve Borsalar Birilği’nin (TOBB) bugün gerçekleşecek Genel Kurul’la ilgili nefesler tutuldu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun özel görüşmeyle gelmeye ikna ettiği Başbakan’ın da katılacağı Genel Kurul’da, delegelerin olası tepkisi TOBB yönetimini gerdi. Başbakan’ın “Her üye 1 işçi alsın” önerisiyle başlayan ve “Emek sömürüsü yapıyorlar” sözleriyle tırmanan gerilimin ardından Genel Kurul’a katılacağı kesinleşen Başbakan’a TOBB delegeleri tarafından tepki gösterilmesinden endişe ediliyor.

Delegelerin Hisarcıklıoğlu’na dönük bir tepki içine girmesi olasılığı da yönetimde kaygı yaratıyor. Bu kapsamda delegelerin 2013’e kadar başkanlık koltuğunda oturacak olan Hisarcıklıoğlu’na açıktan tepki vermek yerine, tepkilerini özellikle alkışlar ve karşılamalarda gösterebileceği kaydedildi. TOBB Genel Kurulları’nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun salona giriş çıkışları ve konuşmalarında şiddetli alkışmalar ve gösterişli karşılamalar alışıldık görüntülerdi. 22 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Genel Kurul’da ise delegelerin bunu yapmayarak pasif tepkilerini gösterebileceği yorumları yapılıyor.


Seçimsiz genel kurul

Bugün gerçekleşecek 65. Olağan Seçimsiz Genel Kurul, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak. Genel Kurul’da ilk konuşmaları Başbakan ve Hisarcıklıoğlu yapacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ilk defa TOBB Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yapacak. CHP adına ise milletvekili Faik Öztrak kürsüye çıkacak. Genel Kurul’da herhangi bir seçim olmayacak.

Haberin Devamı