Gazete Vatan Logo

TİM Akademi'den Denizlili ihracatçılara eğitim

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Akademi, Denizlili ihracatçılarla biraraya geldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi, `Değişimi gerçekleştirmek geleceği tasarlamak' sloganıyla 2004 yılında hayata geçirdiği TİM Akademi Eğitsel Programı kapsamında 12 sanayi kentinde eğitim çalışmalarını sürdürürken, TİM Akademi, Denizli EGS Park Turan Bahadır Salonu'nda Denizlili ihracatçılarla bir araya gelerek üretim, ihracatta bilişim teknolojileri ve karlılık gibi konularda eğitim çalışması yaptı. Seminere yaklaşık 200 işadamı ile firma yetkisi katıldı.

Bilgisayar firması Hewlett-Packard (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, `Yöneticinin döngüsü', Logo Yazılım İcra Kurulu Başkanı Ali Güven ile TİM Ticaret Noktası (TTN) İcra Kurulu Başkanı Enis Eryılmaz, `Bilişim olanaklarının büyümeye ve karlılığa etkisi', Türk Telekom Kurumsal İlişkiler Başkanı Ahter Kutadgu `Kurumsal iletişimin şirket performansına etkisi' konularında konuştu. TİM İletişim ve Strateji Planlama Danışmanı Burhan Özkan, Türkiye'nin artık ucuz işgücü vaad edebilecek ülke konumundan çıktığını, katma değerli ürün üretmenin, hedefe uygun pazarlama yapmanın ve iletişim metotlarını kullanmanın ihracatçı için tek çıkış yolu olduğunu söyledi.

Burhan Özkan, "Çağımızın en önemli rekabet gücü akıldır. Bu programın amacı Denizli'nin de içinde bulunduğu 12 sanayi kentimizde, ihracatçının ihtiyaç duyduğu bilgileri sunmaktır. Denizli'de 2 yılda üçüncü kez toplantı düzenliyoruz. TİM Akademi sadece bir eğitim projesi değil. Temel amacımız, sektörlerden gelen bilgi ışığında yeni ihtiyaçları belirleyip, gelecek dönemde yapılacak her türlü politika ve projeyi bu bilgiler yoluyla yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

TİM Akademi'nin bugün başlayan toplantısı yarın da devam edecek. Burhan Özkan, `Büyüme ve karlılığı arttırmanın yolları' konusunda, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğ Yaşar, `Çin fırsat mıdır tehdit midir?' konusunda sunum yapacak.

Haberin Devamı