Gazete Vatan Logo

Ticarete çok şey Katar

Katar, son 10 yılda Türkiye’ye 19 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaptı. Türkiye, Katar’ın yatırım yaptığı ülkeler arasında 4’üncü sırada. Hedef 35 milyar dolarla birinci sıradaki Fransa’nın yerini almak

Ticarete çok şey Katar

Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, 18-20 Nisan 2017’de Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilecek EXPO Turkey by Qatar Genel Ticaret Fuarı’nın iki ülke arasındaki işbirliklerini artıracaklarını, ticaret hacminin katlanacağını söyledi.

Katar’ın 2005’ten 2015’in sonuna kadar çeşitli ülkelere 324 milyar dolar yatırım yaptığını ifade eden Kurt, “Katar’ı 2017 yılının fırsatı olarak görüyoruz. Baktığımız zaman Katar son 10 yılda Türkiye’ye 19 milyar dolar doğrudan yatırım gerçekleştirdi. Ülke en fazla yatırımı 35 milyar dolarla Fransa’ya yaptı, 2’nci İngiltere, 3’üncü Almanya, 4’üncü Türkiye ve 5’inci ABD. Şu anda Türkiye iyi bir sırada ama hedefimiz Türkiye’nin kısa vadede yerini yükseltmesi, Fransa’nın yerini alması” diye konuştu. Kurt, kişi başına düşen milli gelirde dünyanın en zengin ülkesi olan Katar’la iş birliğini artıracaklarını belirterek, şunları söyledi: “Expo Turkey by Qatar’ın gerek Türkiye Katar ekonomik ilişkileri açısından gerekse bölgede faaliyet gösteren yatırımcılar için çok etkili bir fuar olacak. Türkiye ve Katar’ın ticaret hacmi şu anda 700 milyon dolar seviyesinde. Hedefimiz bu hacmi ikiye katlayarak 1.5 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Katar’ın 2022 Dünya Kupasına da ev sahipliği yapması vesilesiyle EXPO Turkey by Qatar’da Türkiye inşaat-konut sektörünün de ağırlıklı olarak yer alması bekleniyor. 18-20 Nisan 2017’de gerçekleştireceğimiz fuara sadece iki ülkeden değil, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan MENA bölgesi yatırımcıları ve uluslararası arenadan yatırımcıların yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. İkili iş ve devlet görüşmeleri gerçekleştirilecek, ortaklıklar kurulacak.”

Haberin Devamı