Gazete Vatan Logo

THY'ye bedava mil dopingi

Yolcu sayısında 4. çıkmamızda bedava millerin etkisi büyük

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin Avrupa’da yolcu sayısında dördüncü çıkmasında hem Shop&Miles hem de Miles&Smiles kartlarının büyük etkisi olduğunu belirtti. Garanti Bankası ve THY ortaklığı ile 9 yıl önce çıkartılan ve kısa bir süre önce yenilenen Shop&Miles kredi kartı hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Kotil, THY’nin Avrupa’da yolcu sayısında dördüncü olduğunu, sektördeki en önemli dergilerden biri tarafından da dünyadaki hava yolları içinde performansta dördüncü sırada gösterildiğini söyledi. Shop&Miles’ın yolculara ödül bilet vermesinden dolayı oldukça geniş bir yelpazeye bilet satmalarına imkan verdiğini ve kendileri için ticari açıdan çok değerli bir kart olduğunu ifade eden Kotil, “Amerika’da çocuklarını okutan kişiler bile Shop&Miles kartı buradan gönderip Amerika’daki harcamasını ona yaptırıp üzerinden mil alıyor. Dolayısıyla Shop&Miles Amerika’ya kadar buradan gidiyor. İnşallah orada da ayrı bir program gibi bir düzenleme yaparsınız. Shop&Miles yolcularımızın ayrılmaz bir parçası” dedi.

30 milyar mil dağıttık

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise Shop&Miles ile 9 yılda iyi bir noktaya geldiklerini, Shop&Miles’ın gerçek bir “mil” programlı kredi kartı olduğunu anlattı. Shop&Miles’ı yenilediklerini bildiren Sezgin, 500 bin yeni kartın kullanıcılara teslim edildiğini, Ağustos sonunda bütün kartların teslim edilmesiyle toplam 650 bin kartın dağıtılmış olacağını kaydetti.

Sezgin, anlaşmaları bulunan American Express kartlarının da Shop&Miles’a dahil edildiğini, 2 kartın tek bir programda birleştirildiğini, kazanılan millerin tek havuzda toplandığını anlattı. Sezgin, MasterCard logolu Shop&Miles kartlarıyla dünyanın her yerinden yapılan alışverişlerde 1 liralık harcama karşılığında 1.5’a varan mil kazanıldığını, American Express logolu Shop&Miles’ın ise alışverişlerde yüzde 25 daha fazla mil kazandırdığını, yeni ygulamalarıyla Shop&Miles müşterilerine iki kartın da bir arada gönderildiğini anlattı. Mehmet Sezgin, Shop&Miles’ın 9 yılda 30 milyar mil kazandırdığını, bunun yüzde 85’inin bedava uçuş olarak kullanıldığını bildirdi.

Haberin Devamı