Gazete Vatan Logo

THY uçağı, yolcusu rahatsızlanınca pist başından döndü

Samsun- İstanbul seferini yapacak Türk Hava Yolları'nın TK571 sefer sayılı `T.C - Jeo' adlı Boing 737 tipi uçağı, kalkışa hazırlandığı sırada yolculardan 50 yaşındaki Hanife Uzun'un rahatsızlanması üzerine pist başından döndü

İlk müdahalesi uçak içerisinde yapılan Uzun, daha sonra Devlet Hava Meydanları'na ait ambulansla Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Hanife Uzun müşahade altına alındı. Saat 10.10'da havalanması gerek uçak ise, 40 dakikalık rötarla İstanbul'a hareket etti.

İki hafta önce Almanya'nın Stutgart kentinden Samsun'un Bafra İlçesi'ne 72 yaşındaki annesi Fatma Öztürk'ü ziyarete gelen 3 çocuk annesi Hanife Uzun, bugün İstanbul üzerinden Almanya'ya dönmek için Çarşamba Havaalanı'ndan bindiği THY uçağı içinde fenalık geçirdi. THY'nın TK571 sefer sayılı `T.C - Jeo' adlı Boing 737 tipi uçağı ile İstanbul üzerinden kız kardeşi Aysel Küçük (41) ile birlikte Almanya'ya gitmek için Çarşamba Havaalanı'nda uçağa binen Hanife Uzun, bugün saat 10.10'da hareketlenerek pist başına gelen uçağın içinde birden tansiyonu düşerek rahatsızlanınca yolcular arasında panik yaşandı. Kalkışa hazırlanan uçak içerisinde fenalaşan Uzun'a ilk müdahale personel tarafından yapıldı. Tekrar aprona dönen uçaktan indirilerek Devlet Hava Meydanları'na ait ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hanife Uzun'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

THY Samsun Satış Müdürü Ayşegül Özdemir, saat 10.10'da kalkması gereken uçağın 40 dakika geçikme ile havalandığını belirterek, "Uçak aprondan pist başına geldiğinde yolcularımızdan biri rahatsızlandı. İlk müdahale, eğitimli olan uçak içerisindeki personelimiz tarafından yapıldı. Daha sonra uçak aprona geri dönerek hasta ambulansla hastaneye gönderildi. Endişe edilecek bir durum yok" diye konuştu.

Haberin Devamı