Gazete Vatan Logo

THY’nin Los Angeles uçuşları başlıyor

THY’nin Los Angeles uçuşları başlıyor, yeni ABD seferleri geliyor...

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin gelecek ay başlayacak Los Angeles seferlerinin ardından Houston, Miami, Boston ve Detroit uçuşlarına da 2012 veya 2013 yıllarında başlamayı planladıklarını söyledi.

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin gelecek ay başlayacak Los Angeles seferlerinin ardından Houston, Miami, Boston ve Detroit seferlerini de başlatmayı hedeflediklerini, bunu da 2012 veya 2013 yıllarında yapabileceklerini belirtti. Geçen yılın Kasım ayında Washington’a başlayan THY seferlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kotil, “Washington DC’ye sadece Türkler gelmiyor, Ortadoğu’dan, Orta Asya’dan, Rusya’dan gelenler var ve THY üzerinden buraya gelip geri dönüyorlar.

Washington’dan Afrika pazarına çok yolcu taşıyoruz. Barack Obama’nın özü Kenya’ya gidiyor. Bu açıdan Amerika pazarı bizim için çok önemli”diye konuştu.

Mart’ta başlıyor

ABD pazarında yeni uçuş noktaları olarak Washington ile sınırlı kalmayacaklarını ifade eden Kotil, Mart başında Los Angeles seferlerinin başlayacağını söyledi. Kotil, şunları söyledi: “Atlantik’te biz daha önce günde bir tek New York seferi yapıyorduk. Chicago’ya haftada 3 sefer oluyordu, ama bizim Atlantik’te günde 25 sefere gelmemiz lazım ki, o zaman Avrupa’daki büyük taşıyıcılar kadar Atlantik’te kol geliştirmiş oluruz, gücümüzü artırıp ayağımızı artırmış oluruz. Bu şu demektir: Bundan sonra Los Angeles, sonrasında Houston, Miami başlayacak. Ardından Boston, Detroit gelecek. Son 4 noktaya dair henüz yönetim kurulu kararı yok, ama hedefimizde bunlar var. Ancak 2012-2013 yıllarında gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum.”

5 yıldıza yaklaşıyoruz

THY’nin 4 kat büyüdüğünü, bir dört kat daha büyümesi durumunda dünyanın en büyük havayolu olabileceğini ifade eden Kotil, THY’nin başarısının İstanbul’u havayolunda da köprü yapmaktan geçtiğini kaydetti. Kotil, 2011’de 5 yıldızlı havayolu olmayı iyice kafaya koyduklarını kaydederek, “Proje 2005’te başlamıştı. 2007’de 3 yıldızdan 4 yıldıza çıkmıştık, 2009’da 4.5 yıldıza çıktık, azcık kaldı şimdi. İnşallah bu yıl sonunda 5 yıldızı alacağız” dedi.

ATW, kâr eden THY’yi ‘Pazar Lideri’ seçti

Havacılık sektörünün önemli uluslararası yayınları arasında kabul edilen Air Transport World (ATW), THY’ye 2010 yılının ‘Pazar Lideri’ ödülünü verdi. THY’nin ödülü, Washington’daki törende derginin Avrupa Büro Şefi Kathy Buyck tarafından Temel Kotil’e takdim edildi.

Kotil, törende yaptığı konuşmada, THY’nin 16 bin çalışanı adına bu ödülü almaktan onur duyduğunu söyledi. Kotil, dünyanın tüm büyük kentlerini İstanbul üzerinden diğer kentlere bağlamak istediklerini, halen 170 noktaya düzenlenen sefer sayısını, yüzlerle ifade edilecek rakamlara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.“

PAKİSTAN THY İLE ANLAŞTI ÇALIŞANLAR ALANI KAPATTI

THY ile işbirliği yapmak için geçen ay ön anlaşma yapan Pakistan Havayolları (PIA) çalışanları, işbirliğini protesto etti. Başkent İslamabad’daki Uluslararası Benazir Butto Havalimanı’nı ulaşıma kapatan yüzlerce PIA çalışanı, işbirliği ön anlaşmasının feshedilmesini istedi. Havalimanı giriş ve çıkışlarını kapatmasının ardından, İslamabad’dan yapılan iç ve dış uçuşların iptal edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı