Gazete Vatan Logo

THY'den yolculara özür YENİ

Türk Hava Yollarının (THY) Bilgi İşlem Sistemi'nde meydana gelen arıza nedeniyle bilet ve bagaj işlemlerinin bilgisayar yerine manuel yapılması yüzünden yaşanan yoğunluk nedeniyle yolculardan özür diledi

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, sistem kesintisinin operasyonel faaliyetleri engellemediği bildirildi. Açıklamada, rutin bakım ve ilave sistemlerinin kullanıma açılması amacıyla trafik yoğunluğunun az olduğu 03.45’den itibaren planlı olarak yapılan sistem kesintisinin, beklenmeyen bir arıza nedeniyle uzadığı bildirildi.

Operasyonel aksaklık yaşanmaması ve yolcuların mağdur olmaması için ek tedbirler alındığı belirtilerek, personel takviyesi yapılarak seferlerin zamanında kalkışının sağlandığı kaydedildi. Kesinti sırasında kısa süreli bir sıkıntı yaşandığı ifade edilen açıklamada, “Kesinti sırasında kısa süreli de olsa sıkıntı yaşayan yolcularımızdan özür diler, anlayışları için teşekkür ederiz. Gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından 08.13 itibariyle sistem normal seyrine dönmüştür” denildi.

THY BİLGİ İŞLEM SİSTEMİ ARIZA YAPTI

THY'nin İngiltere merkezli Troya Bilgi İşlem Sistemi'nde saat 05.00 sıralarında meydana gelen arıza, tüm Türkiye'deki THY bilet ve bagaj sisteminde olumsuz etki yarattı. Yaklaşık 4 saat süren arıza yüzünden bilgisayarla yapılan bilet ve bagaj işlemlerinin manuel olarak gerçekleştirilmesi nedeniyle THY bankoları önünde uzun kuyruklar oluştu.

THY yetkilileri, arıza nedeniyle yaşanan yoğunluğu gidermek ve uçuşlarda meydana gelebilecek aksaklıkları engellemek için personel takviyesi yaptıklarını kaydettiler.

Yetkililer, saat 07.00'de görevi biten personelin mesaiye bırakıldığını ve bu şekilde arıza süresince yapılan özverili çalışma sonucu uçakların rötara girmediğini ifade ettiler.



Haberin Devamı