Gazete Vatan Logo

THY'de flaş istifa! İşte yeni başkan!

THY'de flaş istifa! İşte yeni başkan!

Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu istifa etti. Topçu'nun yerine Yönetim Kurulu üyesi İlker Aycı getirildi.

İLK AÇIKLAMA!

İstifasının ardından açıklama yapan Topçu "Buraları sürekli kalacağımız yerler değil, böyle uygun gördüm. 12 yıl oldu, yeterli. Nedeni daha sonra yazılı açıklama ile duyuracağım. İstifamın seçimlerle ilgisi yok. Yeni yönetimde görev almayacağımı belirtir ve THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi.

Topçu, 1 Ocak 2010'dan itibaren Candan Karlıtekin'den boşalan THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelmişti.

ADAYLIK İDDİASI

Kulislerde, Hamdi Topçu'nun AK Parti'den aday olacağı iddia ediliyor.

TOPÇU TOPLANTIYA KATILMADI
THY genel kurulu toplantısı, şirketin Yeşilköy'deki genel yönetim binasında devam ediyor.
THY'nin 2014 yılına ilişkin finansal tabloları, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu, denetleme raporu, yönetim kurulunun kar dağıtım önerilerinin görüşüldüğü toplantıya, Topçu'nun katılmadığı öğrenildi.
İŞTE THY'NİN YENİ BAŞKANI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun bugün yapılan Genel Kurul’da istifasından sonra yerine Yönetim Kurulu üyesi İlker Aycı, Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı. Temel Kotil, başkanvekili oldu.
İlker Aycı 1971 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi aldı. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarda bulundu.
Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler’de master yaptı. İngilizce ve Rusça biliyor.
Ocak 2011 yılından bu yana T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı olarak görev yapan M. İler Aycı, yanı sıra Ocak 2014’ten bu yana dünyanın 130 farklı ülkesinden 175 ulusal ve bölgesel yatırım ajansı üyesi bulunan Dünya Yatırım Ajansları Birliği – WAIPA’nın Başkanlık görevini yürütmekteydi. M. İlker Aycı Nisan 2014 döneminden bu yana ayrıca Türk Hava Yolları A.O. Yönetim Kurulu Üyesi olarak kurumda 1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde lisans eğitimi aldıktan sonra, Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarını tamamlayarak Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler masteri yaptı. İngilizce ve Rusça bilen Aycı, daha önce Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, Kurtsan İlaç sanayi Ortadoğu ve Orta Asya bölge temsilciliği, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
İlker Aycı son olarak da 2014 yılında THY Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Haberin Devamı