Gazete Vatan Logo

THY, Erdoğan'a bu uçağı alacak

Başbakan Erdoğan için Gulfstream G550 VIP uçağının alınması kararlaştırıldı. İşte uçaktan görüntüler...

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Yönetim Kurulu'nun Gulfstream G550 VIP uçağının alınması yönünde karar aldığını, bu sürecin devam ettiğini bildirdi.

THY'deki kamu payı yüzde 50'nin altına düştüğü için şirket hesapları TBMM KİT Komisyonu'nda son kez incelendi.

İŞTE UÇAĞIN FOTOĞRAFLARI... TIKLAYIN...

Kotil, RJ 100 uçaklarının sonuncusunun da iadesi nedeniyle Atatürk Havalimanı apronunda deve kesmesiyle gündeme gelen dönemin THY Teknik A.Ş Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'ın "ücretsiz izin" yaptığını söyledi. Kotil, "Bu kişiyle pratik olarak ilgimiz kalmadığı için konuyu kapatmış durumdayız" dedi.

Kılıç üniversiteden arkadaşı
Kotil, Coşkun Kılıç'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanı iken THY Genel Müdür Yardımcılığı'na getirilmesini kendisinin önerdiğini açıklarken, Kılıç ile üniversiteden arkadaş oldukları için ismini önerdiğini de söyledi. Toplantıda pekçok milletvekili, THY'nin kendi seçim bölgelerine de uçmasını talep etti, ancak Kotil Ankara'nın doğusuna yapılan seferlerde her gün yolcu bulamadıklarını, ancak yaz dönemi için Ankara-Samsun ve Ankara-Bursa seferlerinin düzenlenmesini gözden geçireceklerini bildirdi. Kotil, hisselerin yüzde 40'ının yabancıların, yüzde 11'inin Türk yatırımcıların, yüzde 49'unun da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda bulunduğunu da belirtti.

Haberin Devamı