Gazete Vatan Logo

Tesla’ya yerli montaj

Gersan Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Serdar Şalcı, Tesla Motors ile geçen ay imzalanan gizlilik anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Tesla’ya yerli montaj

Anlaşma kapsamında Tesla’nın hızlı elektrikli şarj istasyonu Supercharger ürünlerinin montajını yapacaklarını belirten Şalcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anlaşma kapsamında, müşterilerimizin sahip olduğu veya olacağı Tesla Supercharger ürünlerinin montajı veya devreye alınması gibi faaliyetlerde bulunabileceğiz. Şu an için süreçle ilgili sadece montaj kısmında yer alıyoruz. Ancak deneyim kazandıkça, daha sonra gerek Tesla şarj ürünlerinin üretilmesi, gerekse kendi ürünlerimizin Tesla araçlarına daha uyumlu hale getirilmesinin koordinasyonu için temaslarımız sürecek ve bunlar da ayrı anlaşmalar kapsamında ele alınacak.”

Her 200 km’de 1 şarj

Konut, AVM, kamusal alanlar ve otoparklar gibi yerlerdeki fiziki ilerlemeleri yakından izlediklerini ve gelişmelere uyumlu olarak elektrikli araçlar için şarj ürünleri sağlamaya çalıştıklarını anlatan Şalcı, “Özellikle şehirlerarası yollarda en fazla 200 kilometrede 1 hızlı şarjın ulaşılabilir olmasını planlıyoruz” dedi.