Gazete Vatan Logo

Terörü aratmadılar!

Terörü aratmadılar!

Bazı illerde ‘terör protestosu yapıyoruz’ diyen gruplar Güneydoğulu vatandaşların işyerlerini ateşe verdi, polise taş attı.

Türkiye’nin birçok ilinde terörü protesto gerekçesiyle günlerdir süren eylemler sırasında bazı gruplar adeta terör estirdi. Türk bayrağı olmayan veye Güneydoğulu olduğu belirtilen kişilere ait işyerlerini ateşe veren gruplar, tüm HDP binalarına saldırdı. Diyarbakır otobüs firmaları, geçtikleri illerdeki saldırılar nedeniyle kontak kapattı. Önceki gece bazı illerde yaşananlar özetle şöyle:

ANTALYA: Manavgat ilçesinde Side, Çolaklı ve Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyeri saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde otomobil ve motosikletleriyle toplanan grup, Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlara ait olduğu iddia edilen ve Türk bayrağı asılı olmayan restoran, butik ve kafeterya gibi işyerlerine zarar verdi. Çıkan olaylarda Manavgat merkezde 1, Çolaklı’da 4, Ilıca’da 4 ve Side’de 5 işyeri ateşe verilirken, çoğunluğu Antik Side çarşısındaki 40 civarında işyerinin de camları kırıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Alanya ilçesinde de 11 işyeriyle bir otomobil ve bir motosiklete zarar verildi. İki kişinin yaralandığı olaylarla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Anlamlı pankart

KIRŞEHİR: Daha önce bir kitapçının yakıldığı kentte, önceki gece dört işyeri yakıldı, 13 işyerinin cam ve çerçeveleri indirildi. Yakılan ve tahrip edilen işyerlerindeki zarar belirleme çalışmaları başlarken, olaylarla ilgili 30 kişi gözaltına alındı. MHP Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk’ün öncülüğünde sağduyu çağrısı yapıldı.

Yakılan işyerleri arasında bulunan konfeksiyon mağazasının sahipleri Servet ve Hüseyin Beydoğan kardeşler, olaylardan Kırşehir halkın sorumlu olmadığını söyledi. “Mağazamıza yapılan bu saldırı Kırşehir halkı tarafından değil, şehrimize dışarıdan gelen ve ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır” yazısı asıldı.

Polise taş attılar

MUĞLA: Fethiye ilçesinde bir pastaneye saldırmak isteyen grup, kendilerine müdahale eden polise taşla karşılık verdi.

Haberin Devamı

TEKİRDAG: Çorlu’da HDP binasına saldıran grubu polis dağıttı, altı kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul: 93 gözaltı

İSTANBUL: Valilikten yapılan açıklamada, önceki gün gerçekleşen yürüyüş ve protestolarda “Mala zarar verme” gerekçesiyle 93 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bayrak talimatı!

Aksaray’da HDP binasına yönelik saldırı esnasında çekilen bir fotoğraf tartışma yarattı. Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafta polis HDP binasına bayrak asılması için yardım ediyor. Emniyet tartışmanın büyümesi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için polislerin bu şekilde davrandığı belirtildi.