Gazete Vatan Logo

Terörist mevzileri yerle bir oldu

Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Zor Mağar bölgesi, TSK’ya ait obüsler ile vurularak teröristlere ait mevziler yerle bir edildi

Terörist mevzileri yerle bir oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait obüsler önceki gün Fırat Nehrini’nin doğu kıyısından bulunan Zor Mağar bölgesini obüsler ile vurdu. Türkiye sınırına hakim yükseltilerin bulunduğu bölgede, obüslerin hedefi terör örgütü PKK-YPG’ye ait siper ve mevziler oldu. TSK’ya ait obüslerin vurduğu Zor Mağar’da gün ışıyınca, verilen hasar da ortaya çıktı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre bölgede siviller olmadığı için sivil kaybı yaşanmadı. Ancak aralarında yönetici kadroda olduğu iddia edilen M. Kobani olmak üzere onlarca terörist ise etkisiz hale getirildi.

Obüslerce vurulan bölgede ise esas hedefin özellikle terör örgütü tarafından aylarca süren çalışma ile inşa edilen mevzi ve kulelerin olduğu ortaya çıktı. Zeytin Dalı Harekatı sırasında görülen silindir şeklindeki kuleler yapılan atışlarla yerle bir oldu. Özellikle teröristlerin mevziler arasında hareket etmesi sağlayan bağlantı kanalları da obüsler tarafından imha edildi. Konum olarak ÖSD kontrolünde olan Cerablus’u tehdit eden bölgedeki terörist unsurların yerleşimi de imha edilmiş oldu.

Haberin Devamı

Güneş Mehmetçiğin üzerine doğuyor

Mehmetçiğin kış yaklaşırken Hakkari, Yüksekova’da dağlardaki nöbeti sürüyor. 2 bin 500 rakımdan yüksek tepelere kar düştü. Gece sıcaklıklar sıfırın altında eksi derecelere iniyor. Ancak soğuğa rağmen terör örgütüne göz açtırmayan güvenlik güçleri görevlerini aksatmıyor. Dağlara kurulan üs bölgelerinde bu zorlu görevin en büyük ödülü ise sabah dağların ardından doğan güneşi doya doya izlemek oluyor.

1 haftada 20 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı

Son bir haftada iç güvenlik operasyonları kapsamında güvenlik güçleri tarafından 2 bin 614 operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 757 terör (PKK/KCK 186, Sol 26, DEAŞ 67, FETÖ/PDY 478), 4 bin 952 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından; 205 düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 5 bin 914 kişi gözaltına alındı.
Ayrıca ülke genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, 20 terörist (5 ölü, 7 sağ/yaralı, 8 teslim) etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 3 ilde 4 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirilirken, 16’sı ağır ve uzun namlulu toplam 19 silah, 25 el bombası, 54 kilogram patlayıcı madde ile 783 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 5 adet el yapımı patlayıcı ve mayın da imha edildi.

Haberin Devamı