Gazete Vatan Logo

Terör örgütü PKK kararlı operasyonlarla köşeye sıkıştırıldı

Terör örgütü PKK kararlı operasyonlarla köşeye  sıkıştırıldı

Eylemlerini ramazanda da sürdüren terör örgütü PKK mensuplarına yönelik güvenlik güçlerinin hem şehir merkezleri hem de kırsaldaki operasyonları kararlılıkla sürüyor.

Teröristlerin kentlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasakları doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli başarılar elde edildi.

Operasyonlar kapsamında haziranda Şırnak, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Giresun, Tunceli, Ağrı, Elazığ, Van, Kars ve Bitlis'te 105 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin bulunduğu Kandil ve Gara'ya yönelik hava harekatlarında ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50 civarında oldu.

Hava operasyonlarında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah, sığınak, barınak ve mağaralar imha edildi.

Mardin ve Şırnak teröristlerden temizlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" 82. gününde 3 Haziran'da tamamlandı.

Haberin Devamı

Operasyonda 496 terörist etkisiz hale getirildi, 508 barikat kaldırıldı, 52 çukur kapatıldı ve bin 258 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Örgütün sözde Nusaybin sorumlusu "Hebatkar-Karker" kod adlı Zamani Çamak , ikinci sorumlusu "Kava" kod adlı Veysi Akgün'ün öle ele geçirildiği operasyonda, teröristlerden Abdulkadir Paşa Mahallesi sorumlusu "Azad" kod adlı teröristin ise başarısızlığı nedeniyle diğer teröristler tarafından infaz edildiği belirlendi.

Şırnak merkezde düzenlenen "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu"nda da aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelen teröristlerin de bulunduğu 498 terörist etkisiz hale getirildi.

Çalışmalarda, çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, yaklaşık 50 ton ağırlığında bin 539 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 bin 131 ev kontrol edildi.

Nusaybin ve Şırnak'taki operasyonlarda 82 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 994 oldu.

Haberin Devamı

Teravihler huzur içinde kılındı

PKK'lı teröristlerden arındırılan ve huzur ortamının yerleşmeye başladığı kentlerde, vatandaşlar ramazan ayının gelmesiyle teravihlerini huzur için kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kılınan ilk teravih namazında eller "huzur" için semaya açıldı.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı.

Daha önce saat 20.00'ye kadar olan sokağa çıkma yasağının teravih namazı için 22.00'ye kadar uzatıldığı ilçede, vatandaşlar ilk teravih namazını Merkez İhsaniye Camisi'nde kıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif'i olan tarihi Ulu Cami'de, ilk teravih namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Haberin Devamı

Zehir taciri örgütün finans kaynağına da darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ise terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek amacıyla 23 Haziran'dan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca sürdürülen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nda da örgüt iyice köşeye sıkıştırıldı.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla Lice ve civar bölgelerde icra edilen operasyon çerçevesinde, uydu, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda ekim yapıldığı belirlenen tarlalardaki Hint kenevirinin imha edilmesi için yapılan çalışmalarda önemli başarı elde edildi.

Haberin Devamı

Operasyonda 8 ton 800 kilogram toz ve kubar esrar ile 522 tarlada 43 milyon 920 bin kök Hint keneviri imha edildi ayrıca çok sayıda mühimmatın yanı sıra 14 bin 780 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Operasyonda ormanlık alanda yaşanan sıcak temas sırasında güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısı üzerine 6 terörist teslim oldu.