Gazete Vatan Logo

Terminatörün gençlik iksiri: Melatonin

Terminatör Vali Schwarzenegger başta olmak üzere birçok Hollywood ünlüsü gençliğini bu sihirli hormona borçlu. 'Melatonin', antioksidan özelliği sayesinde hücrelerde meydana gelen hasarı engelleyerek yaşlanmayı geciktiriyor. Ayrıca bu hormon birçok ölümcül kanser türüne yakalanma riskini de en aza indiriyor

Melatonin'in gençlik hormonu olduğu, dünyada ilk kez İtalyan Profesör Walter Pierpaoli tarafından keşfedildi. Bu keşfini Londra'daki Yaşlılığı Önleme Konferansı'nda anlatan Pierpaoli, 1996 yılında yaptığı deneylerde Melatonin'in farelerin ömrünü 5 kat artırdığını saptadığını açıkladı. Bu mucizevi keşfi ilk etapta tıp otoriteleri tarafından ciddiye alınmayan doktor, denemelerine yılmadan devam etti. Melatonin'in gençlik iksiri olduğunu ispatlamak amacıyla kendi üzerinde kullanmaya başladı ve 6 ay içinde tam 20 yaş gençleşti. Gönüllü hastalar üzerinde devam eden araştırmalarda Melatonin'in birçok ölümcül rahatsızlığın belirtilerini azalttığı da ortaya çıktı. Tüm bu gelişmeler üzerine 1998 yılında yazdığı "Mucizevi ilaç Melatonin" isimli kitabı dünyada büyük ilgi uyandıran Pierpaoli, aynı yıl Time dergisine kapak oldu.

Tedavi 6 aylık kürler halinde
Melatonin aslında 'uyku hormonu' olarak biliniyor. Vücudun uykuya dalmasına yardımcı olan bu hormon, antioksidan özelliği nedeniyle hücre duvarlarında meydana gelen hasarı önlüyor. Böylece, dokularda oluşan yaşlanma etkileri azalıyor. Gençlik tedavisinde Melatonin hormonu vücuda aşı şeklinde enjekte ediliyor. 6 aylık Melatonin kürleri, vücuttaki hormon seviyesinin normal düzeyin üzerine çıkarak hastanın gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklığı güçlendirici etkisi de olan Melatonin'in ayrıca antikanserojen etkisi bulunuyor. Dünyanın birçok ülkesinde reçetesiz satılan'Melato-nin'in hiçbir yan etkisi bulunmadığı belirtiliyor. Profesör Pierpaoli, Melatonin kürü ise şöyle: Günde 3 miligram Melatonin, çinko ve selenyum tabletinin 6 ay hergün düzenli olarak alınması.

Melatonin'in tedavi ettiği rahatsızlıklar
* Kolit

* Gastrit

* Kemik erimesi

* Yüksek tansiyon

* Şeker hastalığı

* Yüksek kolesterol

* Depresyon

* Bağışıklık sistemi zayıflığı

* Kanser tedavisinin (Kemoterapi) yarattığı yan etkilere karşı

* Göz tansiyonu (Glukoma)

* Menopoz

* Prostat

* Sarılık

Haberin Devamı