Gazete Vatan Logo

Terazi şaştı

15 kilo eroinle yakalanan kişiye 15 yıl hapis cezası verilirken, Hollanda'dan 86 gram esrar getirdiği iddia edilen bir başka kişiye 25 yıl hapis cezası verildi.

Terazi şaştı

15 kilo eroine 15 yıl

Kayseri’de 15 kilo eroinle yakanalan ve uyuşturucu madde ticareti yapmaktan sanığa son duruşmada son sözleri soruldu. Sadık Y, “Ağır bir suç. Bana ve aileme yakışmayan bir suç. Takdir mahkemenizin” dedi. Mahkeme heyeti, sanığa 15 yıl hapis ve 16 bin 660 lira para cezası verdi. Sanığın, yakalandığında yanında bulunan eşi E.U.Y. ise beraat etti. Kayseri-Sivas karayolundaki uygulama noktasında, 29 Mayıs 2016’da durdurulan Sadık Y.’nin kullandığı otomobilin tamponunda, narkotik köpeği “Sedef” ile yapılan aramada, paketler halinde 15 kilogram eroin bulunmuştu. Eroin paketlerinin yüzeyinin, narkotik köpeğinin koku almaması için pul biberle kaplandığı belirlenmişti.

86 gram esrara 25 yıl

Kayseri’de kargoyla Hollanda’dan uyuşturucu getirttiği iddiasıyla yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa K. ile avukatı katıldı. Savcının mütalaasının ardından son sözü sorulan Mustafa K, uyuşturucu kullandığı için pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cezaevinde tedavi olarak uyuşturucu bağımlılığından kurtulduğunu ifade eden Mustafa K, “Babam cezaevindeydi. Uyuşturucuya para yetiştiremiyordum. Hollanda’da akrabalarım vardı. Orada uyuşturucunun bedava olmasına aldandım. Sadece kargoya 2 bin lira istediler ama param olmadığı için 500 liraya anlaştık” dedi. Mahkeme heyeti sanığa, “uyuşturucu madde ithal etmek” suçundan 25 yıl hapis ve 2 bin 500 lira para cezası verdi. Mustafa K. hakkında Hollanda’dan kargoyla 86 gram esrar, 5,10 gram metamfetamin, 54 ecstasy ve 26 gram afyon sakızı getirttiği gerekçesiyle “uyuşturucu madde ithal etmek” suçlamasıyla dava açılmıştı.