Gazete Vatan Logo
Magazin Teoman Kumbaracıbaşı kimdir?

Teoman Kumbaracıbaşı kimdir?

Teoman Kumbaracıbaşı pazarda reçel satıyor haberiyle herkesi şaşırttı. Teoman Kumbaracıbaşı neden böyle bir karar aldı,Teoman Kumbaracıbaşı kimdir? Teoman Kumbaracıbaşı hakkında merak ettiğiniz her şey bu haberde.

Teoman Kumbaracıbaşı kimdir?

Teoman Kumbaracıbaşı aldığı karar ile herkesi şaşırttı. Dizi sektörünü protesto eden oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, pazarda reçel satmaya başladı. Peki Teoman Kumbaracıbaşı'yı nerelerden tanıyoruz işte yanıtı

Arjantinli bir anneyle Türk babanın oğlu olarak Arjantin'de doğdu. 6 yaşındayken Türkiye'ye geldi. Türkçeyi İlkokulda öğrenen Teoman Kumbaracıbaşı, Tiyatroyla Avusturya Lisesi'ndeyken tanıştı. İ.T.Ü. Gemi İnşaatı Mühendisliğini kazandı ve bitirdi.

Çeşitli tiyatrolarda sahne önü ve arkasında çalıştı.

2003 yılında "Yazı Tura" filmi ilk uzun metrajlı filmi oldu ve burada homoseksüel bir karakter olan Teoman'ı canlandırdı. Bu role hazırlanışını şöyle anlatıyor: [kaynak belirtilmeli]

Ortaya koymam gereken karakteri test etmek için sokakta çok çalıştım. Saçımı başımı yaptırıp İstiklal Caddesi’nde yürüdüm, Bağdat Caddesi’ne çıktım. Sırf konuşma bahanesi olsun diye, insanlara yol sordum. Taksiye, otobüse bindim. Tepki almak istiyordum çünkü. Laf atılması -tabii oyunculuk anlamında- çok hoşuma gitti. Demek ki o kadar iyiydim. Zaten kendi içinizdeki kadın tarafı bulursanız, bunu yansıtırsınız. Bir eşcinseli canlandıracağınız zaman, eşcinsellerin de kabul edeceği bir eşcinsel olması lazım. Nasıl farklı farklı heterolar varsa, farklı farklı homoseksüeller var. Birisi kırıtırken, öteki kırıtmıyordur. Ben ikincisini his olarak daha doğru buldum. Eğer izletebildiysem, ne âlâ...

Haberin Devamı

Aslı Tandoğan ve Beste Bereket ile Kraft Dublaj Stüdyosunu kurdu.

2005 yılında Aşk Yolu isimli TV Filminde rol aldı.

Yine 2005 yılında Mahsun Kırmızıgül ve Beren Saat ile birlikte "Aşka Sürgün" isimli dizide Arda ve Civan Azizoğlu karakterlerini canlandırdı. Dizi bitmeden diziden ayrıldı.

2006 yılında "Gözyaşı Çetesi" isimli dizide "Serdar" rolüne hayat verdi.

2010 yılında Ata Demirer'in yönettiği Eyyvah Eyvah 2 filminde rol aldı.

"Omzumdaki Melek" isimli tiyatro oyununda rol aldı. Bir televizyon dizisinde rol almaktadır. Özel Bir Lisenin Tiyatrosunu yönetmektedir.

Rol aldığı bazı oyunlar

Matmazel Julie'den Esinti : Partick Marber - Nilüfer Sanat Tiyatrosu - 2012

Haberin Devamı

Şems Unutma : Özen Yula - CEF Tiyatro ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu - 2011

Omuzumdaki Melek : Stephan Levi - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2007

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Girdap

Made in Europa

Yazı Tura

Gecenin Kanatları

Jack Hunter and the Lost Treasure of Ugarit

Kara Duvak

Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam

Binbir Gece

Aşka Sürgün

Gözyaşı Çetesi

Ayışığı

Aşk Yolu

Kılıç Günü

Eyyvah Eyvah 2

Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

Evim Sensin

Aşk Kırmızı

Eyyvah Eyvah 3

Galip Derviş (Selman Teker) (Konuk Oyuncu)

Teoman Kumbaracıbaşı pazarda reçel satıyor

Dizi sektörünü protesto eden oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, pazarda reçel satmaya başladı.

‘Aşka Sürgün’den ‘Aşk Kırmızı’ya, ‘Ayışığı’ndan ‘Binbir Gece’ye birçok dizi ve sinema filminde rol alan ünlü oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı, neredeyse bütün oyuncuların isyanına neden olan zorlu set koşullarından bunalınca pazarcılık yapmaya başladı. Son olarak ‘Galip Derviş’te bir bölüm konuk oyuncu olarak ekrana gelen Kumbaracıbaşı, Erenköy Perşembe Pazarı’nda tezgâh kurdu. Kadıköy’de 22 metrekarelik bir ev tutan oyuncu, evde yaptığı süt reçellerini pazarda satarak geçimini sağlıyor, gelen dizi tekliflerini de düşünmeden geri çeviriyor.

Haberin Devamı