Gazete Vatan Logo

Teoman'a sigara davası açıldı!

Konser süresince sigara içen ve hayranlarına da ikram eden şarkıcı hakkında suç duyurusunda bulunuldu YENİ Foto Galeri

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir diskodaki konseri boyunca sigara içen ve 15-20 yaşlarındaki hayranlarına da ikram eden şarkıcı Teoman'a tepki geldi. Prof. Dr. Orhan Kural, gençleri sigaraya özendirdiği gerekçesiyle Teoman hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alanya'da önceki gece bir diskoda konser veren Teoman, tavırlarıyla tepki çekmişti. Konser boyunca sigarayı elinden düşürmeyen, birini söndürüp diğerini yakan Teoman, 15- 20 yaşlarındaki hayranlarına da sigara ikram etmişti. Bu durum, İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi ve Yeşilay Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kural'ı kızdırdı. Teoman'ın gençleri siggaraya özendirdiğini savunan Prof. Dr. Kural, Alanya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

MADDİ ÇIKAR SAĞLIYOR
Teoman'ın sigara reklamı yaptığı ve `utanmadan sıkılmadan bunu son haddine getirdiği' belirtilen dilekçede, "Gençlere sigarayı alıştıran bir şahsiyetle mücadele etmeyi her anne babanın vatandaşlık görevi olduğuna inanıyorum. Sigara üreticilerinden maddi çıkar sağladığını düşündüğüm bu şahsın ve menajerinin hesaplarının ve vergi kayıtlarının incelenmesini isteyerek suç duyurusunda bulunuyorum" denildi.

TEOMAN'I DURDURMALIYIZ
Aynı konuya ilişkin Teoman hakkında 2004 yılında da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kural, "Beni susturmak için 2006 yılında Beyoğlu Adliyesi'nde dava bile açtı. `Yolumdan çekil' dedi bana. Ama 55 bin YTL'lik tazminat davasını ben kazandım. Biz bu Teoman'ı durduramazsak, benzerleri de türeyecek" dedi.

SİGARA MİSYONERİ
Prof. Dr. Orhan Kural, Teoman'ı sigara ve içki misyoneri olarak nitelerken şöyle dedi:

"Gençler sigaraya başlamasınlar diye her yerde konferanslar veriyorum. Gençlerimizi bu illetten kurtarmaya çalışıyorum. Her anne ve babanın benim yanımda olmasını istiyorum. Ülkemiz başta ABD olmak üzere birçok devlete yılda 7.5 milyar dolar sigara için para veriyor. Bu paraya yazık. İnsanlarımızın sağlığı da bitiyor, ömrümüz azalıyor. Eğer Teoman benden önce ölürse cenazesine gideceğim. İmam `nasıl bilirsiniz' diye sorduğunda, `kötü bilirdim' diyeceğim. Gençleri sigaraya alıştıranlara hakkımı helal etmeyeceğim."

Haberin Devamı