Gazete Vatan Logo

TEOG’da son viraj

Sekizinci sınıflara yönelik 2. dönem ortak sınavları çarşamba ve perşembe yapılacak. Sınavın bu son aşamasına 1 milyon 271 bin öğrenci girecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavları çarşamba ve perşembe günü gerçekleştirilecek. İkinci dönem ortak sınavları, tek oturumda ve 3 dersin sınavları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak. Her bir dersin sınavı, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başlayacak. Birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders sınavları gerçekleştirilecek. Her ders sınavında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40’ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30’ar dakika olacak.

Her salonda 20 öğrenci

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise her bir ders için sınav süresi 55’er dakika, dinlenme süresi ise 15’er dakika verilecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere 4 kitapçık verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20’şer öğrenci yerleştirecek, öğrenciler sıralara tek tek oturacak. İlk 20 dakikada öğrencilerin salonunu terk etmelerine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

Beş gün tatil

29 ve 30 Nisan günleri okullarda ortaokullarda eğitim olmayacak. Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

Puanlama sistemi nasıl?

- Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının yüzde 30’u ile 8. sınıftaki merkezi ortak sınav puanlarının yüzde 70’inden oluşacak.
- 6 ve 7.sınıflarda derslerin notları öğretmen tarafından verilecek. 8. sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılacak.
- Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecek.
- 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacak.

Haberin Devamı