Gazete Vatan Logo

Temmuz’da ihracat yüzde 20 artacak

İhracat verilerinde güzel sonuçlar aldıklarını belirten TİM Başkanı Gülle, “Temmuz’da yüzde 20’nin üzerinde artışla gidiyoruz. Rekor gelebilir” dedi

Temmuz’da ihracat yüzde 20 artacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, önemli açıklamalarda bulundu. İhracatçıların geçen yılı rekorla kapattığını, her geçen ay rekorların konuşulduğunu dile getiren Gülle, uzun zamandır ihracat rakamlarına ilişkin güzel verilerin geldiğini söyledi. Gülle, “Temmuz’da yüzde 20’nin üzerinde bir artışla gidiyoruz. Belki de ay sonunda en yüksek Temmuz rakamını açıklayacağız. Bu da geçen ay 161.5 milyar dolar olan ihracat rekorunu daha da yukarıya koyacak. Yıl sonundaki 173 milyar dolarlık hedefi yakalamada önemli bir eşik olacak” diye konuştu.

İRAN VE ARABİSTAN’A YOĞUNLAŞACAĞIZ

İsmail Gülle, en çok ihracat yapmaları gereken ülkelerin komşuları olduğunu dile getirdi. 500 milyar dolarlık ticareti olan kıtada 12 milyar dolarlık ihracata sahip olunduğunu belirten Gülle, en yüksek ihracatı AB’ye yaptıklarını, AB’deki artışa rağmen İran’da, Irak’ta, Suudi Arabistan’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde düşüş yaşandığını bildirdi. “İş siyasetin önündedir” diyen Gülle, söz konusu ülkelere yönelik çalışmaları derinleştireceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

YÜZDE 60’I İLK 1.000’DE

Türkiye’de 71 bin ihracatçı bulunduğunu, 1.000 ihracatçının toplam ihracatın yüzde 60’ını yaptığını, geri kalanların yüzde 40’ını gerçekleştirebildiğini kaydeden Gülle, bu 1.000 ihracatçıyı daha da büyüteceklerini ifade etti.